Satelliittipaikantamista tarjoava Garmin joutui kyberhyökkäyksen kohteeksi – jopa puhelinkeskukset lamaantuivat

29.07.2020 14:12 | Muropaketin toimitus

Satelliittipaikannukseen erikoistunut yhtiö Garmin vahvisti joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi. Yritys tunnetaan tuotteista, joiden käyttäjiä ovat esimerkiksi urheilijat ja ulkoilun harrastajat.

Yrityksen palvelut ovat hiljalleen palanneet verkkoon, mutta ainakin joissakin niistä on ollut käytössä vain rajoitettu toiminnallisuus. Kyberhyökkäys paitsi haittasi tuotteiden toimivuutta, mutta myös yrityksen verkkosivut ja jopa puhelinkeskukset lamaantuivat hyökkäyksen vuoksi.

Huhutusti WastedLocker-nimellä tunnetun ransomware-tyylisen hyökkäyksen syynä oli ilmeisesti rahan kiristäminen Garminilta. Tieto on peräisin yrityksen sisäisestä muistiosta, joka vuosi maailmalle viime perjantaina. Yritys tiedotti myöhemmin itsekin, että osa yrityksen järjestelmistä lukittiin.

Garmin ei kertonut, onko se maksanut kyberrikollisille toimintojen palauttamisesta. Yrityksen mukaan asiakkaiden tietoja ei kuitenkaan päätynyt rikollisten käsiin. Jutun kirjoittamisen hetkellä osa palveluista on edelleen vain rajoitetusti toiminnassa.

Garmin onnistui palauttamaan osan toiminnoistaan normaaliksi sunnuntain ja maanantain aikana. Yritys lupasi, että loputkin palvelut toimivat normaalisti muutaman päivän kuluessa.