UUSIMMAT

Se yksi kynä heitä kaikkia hallitsee: saako Googlen vääntövoima lopulta aikaan kaikissa laitteissa toimivan kynän?

02.02.2018 11:41 Muropaketin toimitus

Sormea tarkempaa käyttöä varten monia älylaitteita voi tökkiä digitekniikkaa sisältävällä kynällä. Valitettavasti eri valmistajien ratkaisut toimivat tällä hetkellä huonosti ristiin. 

Alan standardia on BBC:n mukaan yritetty saada aikaan jo vuodesta 2015, jolloin Universal Stylus Initiative (USI) on perustettu. Mukana hankkeessa olivat Dell, Intel, Lenovo, LG ja piirtopöydistään tuttu Wacom. Valitettavasti melkoisen määräävät tekijät Apple, Microsoft ja Samsung kuitenkin puuttuvat listalta. Microsoftilla on oma Microsoft Ink -tekniikkansa, Applella puolestaan Apple Pencil ja Samsungilla S-Pen.

USI:n tarkoituksena on standardoida kynäohjainten kyvyt, jolloin mikä tahansa laite tunnistaisi minkä tahansa kynän, johon voisi suoraan esimerkiksi tallentaa musteen värin ja viivanleveyden, jolloin kynä toimisi saumattomasti samalla tavalla laitteesta toiseen siirtyessä. Standardin yksi osa pyrkii myös standardoimaan automaattisen taajuuden vaihtamisen, mikäli lähistöllä on liikaa radioliikennettä kynän käyttämällä taajuudella.

Nyt USI saa uutta toivoa työlleen, sillä se sai juuri kuusi uutta jäsentä. 3M Touch Systems, Lattice Semiconductor, Maxeye Smart Technologies, MyScript ja Tactual Labs tuskin pystyvät taivuttelemaan muita mukaan, mutta Googlen liittyminen mukaan hankkeeseen saanee aikaan vipinää monessakin paikassa.