Uusimmat

Sharpilta uusi Android One -luuri

03.02.2018 09:21 Muropaketin toimitus

Japanilainen Sharp on julkistanut uuden halpapuhelimen Android One -käyttöjärjestelmällä. 

Sharp Android One S3 -malli on AndroidAuthorityn mukaan jatkoa viime vuoden Sharp X1 -mallille, vaikkei tämä mallinimistä kovin selvästi käykään ilmi.

Puhelimen järjestelmäpiiri on Qualcomm Snapdragon 430, keskusmuistia siinä on kolme gigatavua ja tallennustilaa 32 gigatavua (lisäksi microSD-korttipaikka). Laitteen viisituumaisen, 1080p-tarkkuuden näytön ympärillä on yllättävän paksut reunukset vuoden 2018 mallijulkaisuksi. Näytön väritoiston kehutaan olevan erinomaista S-Pure LED -taustavalon ansiosta.

Kameroiden osalta käytössä ovat 13 megapikselin takakamera sekä viiden megapikselin selfie-kamera. Akkukestoa AndroidAuthority epäilee olevan noin päivän verran 2700 milliampeeritunnin akusta. Käyttöjärjestelmänä on Android One -ideologian mukainen Android 8.0 ilman valmistajan omia lisäohjelmia ja virityksiä.

Puhelimen hintalapussa on japanissa 32 400 jeniä, noin 240 euroa. Spekseihin nähden hintalappu on yllättävän kova, etenkin kun laitteessa ei ole edes sormenjäljenlukijaa. Kenties lisähinta johtuu MIL-SPEC-standardit täyttävästä pudotuksen/veden/pölynkestävyydestä.