Uusimmat

Smartisan R1 on ensimmäinen teratavun älypuhelin

18.05.2018 09:17 Muropaketin toimitus

Kiinalainen Smartisan on uppo-outo puhelinvalmistaja, joka on kuitenkin napannut yhden mobiilialan ennätyksistä nimiinsä. Valmistaja ehätti nimittäin ensimmäisenä julkaisemaan teratavun tallennustilalla varustetun puhelimen. 

Smartisan R1 -puhelimesta tulee Gizmochinan mukaan markkinoille neljä eri versiota. Edullisimmassa  (465 euroa) on kuusi gigatavua keskusmuistia ja vain 64 gigatavua tallennustilaa. Järein ja kallein (1170 euroa) versio päivittää muistin kahdeksaan gigatavuun ja tallennustilaan teratavuun.

Puhelimen järjestelmäpiirinä on Snapdragon 845. Sen näytön koko on 6,17 tuumaa, tarkkuus 2242 x 1080 pikseliä ja kuvasuhde 18,7:9. Näyttöä halkoo näyttölovi, mutta Applen iPhone X:n sijasta sen malli on kopioitu Essential Phonesta, jonka näyttöloveen mahtui vain etukamera. Takapuolelle on istutettu kahdesta Sonyn kennosta koostuva tuplakamera.

Puhelimen USB-C-latausliitäntä tukee Quick Charge 4+ -standardia, jonka ansiosta laitteen 3600 milliampeeritunnin akku pitäisi saada täyteen niin nopeasti kuin ylipäänsä mahdollista. Myös 10 watin langaton lataus onnistuu.

Muropaketin uusimmat