Sony julkaisi täyslangattomat WF1000-X M4 -kuulokkeet – Huippuominaisuudet puristettuna pienempään kokoon

08.06.2021 19:00 | Muropaketin toimitus

Sony on julkaissut malliston huipulle uuden kuulokemallin. Sony WF1000-X M4 -kuulokkeet saapuvat myyntiin vielä kesäkuun aikana 280 euron hintaan.

Uusi malli on helppo erottaa edeltäjästään, sillä juuri esitellyt Sony WF1000-X M4 -kuulokkeet ovat huomattavasti edeltäjäänsä pienikokoisemmat, ja selvemmin korvan muotoihin istuvat. Koko onkin pienentynyt noin kymmenyksellä.

Merkittäviä uudistuksia on myös kuulokkeiden rakenteessa. Käytössä on nyt Sonyn uusi Prosessor V1 -piiri, jonka myötä kohennuksia on luvassa moneen ominaisuuteen: Sonyn huippumallille tuttuun tapaan mukana on vastamelutoiminto, joka toimii nyt aiempaa tehokkaammin erilaisissa käyttöolosuhteissa. Huomiota on kiinnitetty esimerkiksi tuulensuhinoiden eliminointiin, mutta myös esimerkiksi kuulokkeiden korviin istuvuuden testaamismahdollisuuksiin. Latenssin kurissa pitämiseksi kuulokkeiden eri toimintoja Bluetoothia myöten on yhdistetty yhteen piirikokonaisuuteen.

Kuulokkeiden sisältä löytyy kuuden millimetrin kokoinen, aiempaa tehokkaampi neodyymielementti. Korvatulppien materiaalin on nyt polyuretaanipohjainen vaahto. Kuulokkeet on suojattu IPX4-tasoisesti.

Tuettuina ovat SBC, AAC ja LDAC -koodekit. Hi Res Wireless Audio kykenee nyt valmistajan mukaan LDAC-koodekin kanssa jopa kolminkertaiseen tiedonsiirtokapasiteettiin tavanomaisempiin Bluetooth-yhteyksiin verrattuna. Käytössä on nyt Bluetoothin versio 5.2. Kuulokkeet eivät kuitenkaan kytkeydy kerralla kuin yhteen laitteeseen.

Mikrofoneja on kuulokkeissa kaksi kappaletta, yksi kuulokkeesta ulos- ja toinen sisäänpäin. Näiden lisäksi käytössä on luujohtumiseen perustuva anturi, mikä varmistaa kuulokkeiden poimivan luotettavammin vain käyttäjän puheäänet.

Akkukestoksi ilmoitetaan kahdeksan tuntia vastamelutoimintoa käytettäessä. Latauskotelon kanssa käyttöaikaa riittää yhteensä 24 tuntia. Lisäkuunteluaikaa saa kotelosta viidessä minuutissa tunnin verran. Kotelo tukee langatonta Qi-latausta.

Kesäkuun aikana kauppoihin ehtivät kuulokkeet tulevat saataville kahdessa värissä: musta ja harmaa. Suositushinta on 280 euroa. Tarkka myyntiintulopäivä selviää vasta vähän myöhemmin.

Muropaketin uusimmat