UUSIMMAT

Sony paljasti uudet Xperia 1 II ja Xperia 10 II -puhelinmallit – Kuulokeliitäntä tekee paluun

24.02.2020 09:45 | Muropaketin toimitus

Sonyn tulevat huippumallit näkivät päivänvalon hyvissä ajoin. Myyntiin niitä odotetaan vasta kesällä. Uutuusmallit noudattava Xperia 1 ja 5 -mallien viitoittamalla tiellä, sillä kummankin näyttö on pitkulainen 21:9-kuvasuhteen myötä. Nyt kuitenkin Xperia 1 II -mallin myötä myös Sonyn puhelimissa siirrytään 5G-aikaan.

Sony Xperia 1 II -puhelimessa käytetään 6,5 tuuman 4K-tarkkuuden OLED-näyttöä, joka kykenee HDR-laajasävytoistoon. Laitteen ytimenä jyllää Snapdragon 865 ja käyttömuistia on kahdeksan gigatavua. Tallennustilaa on kiitettävät 512 gigatavua. Muihin perusominaisuuksiin kuuluvat muun muassa IP65/68-luokitus ja kapasiteetiltaan 4000 milliampeeritunnin akku. Puhelimen molemmat puolet ovat Corning Gorilla Glass 6 -lasia. Suomessa myyntiin tulevat värivaihtoehdoista musta ja violetti.

Valmistaja korostaa Xperia 1 II -puhelimen kuvausominaisuuksia. Käytössä on kamera, joka koostuu kolmen eri polttovälin yksiköistä sekä TOF-anturista.

Laajakulmaisimman eli 16 millimetrin kameran aukko f2.2 ja kennon tarkkuus on 12 megapikseliä. Myös 24 millimetrin pääkameran kenno 12-megapikselinen, mutta sen aukkoarvo on f1.7 ja kennon kooksi kerrotaan 1/1,7 tuumaa. Telekameran kinovastaava polttoväli on 70 millimetriä ja aukko f2.4. Myös siinä käytetään 12 megapikselin kennoa. Etukamerassa tyydytään kahdeksan megapikselin kennoon.

Ensimmäisenä puhelinkamera se kykenee 20 FPS:n nopeudella automaattiseen valotukseen ja tarkennukseen. Reaaliaikainen automaattitarkennus silmään toimii nyt ihmisten lisäksi myös eläimien kohdalla. Kameran käyttöliittymään on nyt haettu yhtäläisyyksiä Sony alpha 9 -kameran kanssa. 4K HDR -videota voi kuvata 21:9-kuvasuhteella 24/25/30/60 FPS:n nopeudella.

Mediatoistoon käytössä on stereokaiuttimet, mutta myös 3,5 millimetrin ääniliitäntä on jälleen huippumallissa. Tuettujen koodekkien listalla ovat esimerkiksi Hi-res audio (myös langaton), LDAC, DSEE Ultimate (kaapelilla) ja 360 reality audio. Pelituki löytyy 21:9-kuvasuhteelle ja Dualshock 4 Direct -toiminnolle.

Sony Xperia 10 II edustaa uutuuksista hieman kevyempää ja pienikokoisempaa mallia. Siinä käytetään 21:9-kuvasuhteen kuusituumaista OLED-näyttöä. Ominaisuuksissa on samoja piirteitä isoveljen kanssa kuten IP65/68-suojaus ja Gorilla Glass 6 -lasipinnat. Akku on kooltaan 3600 milliampeerituntia. Kuulokeliitäntä löytyy myös tästä mallista.

Xperia 10 II saa myös kolmoiskameran. Sen pääkamera on 26-millimetrinen ja 12 megapikselin kennolla. Laajakulmainen 16 millimetrin kamera saa kahdeksan megapikselin kennon, samoin kuin telekamera. Jälkimmäisen kinovastaava polttoväli on 52 millimetriä. Etukameran tarkkuus on kahdeksan megapikseliä.

Puhelimessa käytetään Snapdragon 665 -suoritinta. Muistia on neljä gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Akun kapasiteetti on 3600 milliampeerituntia. Puhelimen ulkomitat ovat 157 x 69 x 8,2 millimetriä ja painoa on kertynyt hyvin maltilliset 151 grammaa. Suomessa myyntiin tulevat musta ja valkoinen värivaihtoehto.

Molemmat puhelimet tulevan myyntiin toisella vuosineljänneksellä. Sony Xperia 1 II käytännössä alkukesällä, Xperia 10 II ehtinee kauppoihin aiemmin. Kummankin mallin hinnat selviävät vasta kun myyntitulo lähenee.

Muropaketin uusimmat