Sony Xperia 5 II -puhelin on kuin valmistajan huippumalli, mutta pienemmissä kuorissa ja nopeammalla näytöllä – Erityisesti pelaajat ja kuvaajat kiittävät ominaisuuksia

17.09.2020 10:00 | Muropaketin toimitus

Sony jatkaa vuosien perinnettään tuoda huippumallista myyntiin myös hieman pienempi versio. Tällä kertaa erityisesti kameravarustus on tutun oloinen Xperia 1 II -mallista. Näyttö on kuitenkin isoveljeään nopeampi.

Sony ei enää käytä pienemmissä malleissaan Compact-lisänimeä, vaan Xperia 1 -mallin rinnalla on Xperia 5 -malli. Nyt julkaistun mallin myötä molemmat ovat ehtineen jo toiseen sukupolveensa. Uuden puhelimen koko mallinimi onkin Sony Xperia 5 II.

Puhelimessa käytetään Snapdragon 865 -järjestelmäpiiriä ja X55-modeemia, joten tuettuina ovat myös 5G-yhteydet. Etu- ja takapinnat ovat Gorilla Glass 6 -materiaalia ja puhelimelle on myönnetty IP65/68 -luokitus. Puhelimen akku on kapasiteetiltaan 4000 milliampeerituntia.

Puhelimen 21:9-kuvasuhteen CinemaWide-näyttö on kooltaan 6,1 tuumaa. Sen tarkkuus on Full HD+ ja OLED-paneeliin perustuva näyttö kykenee HDR-laajasävytoistoon. Ensimmäisenä Sony-puhelimena Xperia 5 II:n näyttö on 120-hertsinen. Samalla myös kosketusanturi on päivitetty 240 hertsin päivitysnopeuteen.

Sony Xperia 5 II on varustettu stereokaiuttimilla, ja puhelin tukee Dolby Atmos- ja 360 Reality Audio -ääniä. Isoveljen tapaan käytettävissä on myös kuulokeliitäntä.

Valmistaja korostaa Xperia 5 II -puhelimessa kuvausominaisuuksia. Laajakulmaisimman eli 16 millimetrin kameran aukko f2.2 ja kennon tarkkuus on 12 megapikseliä. Myös 24 millimetrin pääkameran kenno 12-megapikselinen, mutta sen aukkoarvo on f1.7 ja kennon kooksi kerrotaan 1/1,7 tuumaa. Telekameran kinovastaava polttoväli on 70 millimetriä ja aukko f2.4. Myös siinä käytetään 12 megapikselin kennoa.

Xperia 5 II kykenee 20 FPS:n nopeudella automaattiseen valotukseen ja tarkennukseen. Reaaliaikainen automaattitarkennus silmään toimii ihmisten lisäksi myös eläimien kohdalla. Uutta on, että myös 4K HDR -videota voi kuvata jopa 120 FPS:n nopeudella.

Sony Xperia 5 II -puhelimen värivaihtoehdot ovat musta, sininen ja harmaa. Tarkkaa myyntitulo selviää hieman myöhemmin, mutta hintaa puhelimella tulee olemaan 899 euroa.