UUSIMMAT

Sony Xperia 5 III on pian myyntiin tuleva hieman pienikokoisempi tehopuhelin

02.10.2021 10:26 | Muropaketin toimitus

Sonyn lippulaivaluokan puhelimien kompaktimpi versio on tulossa kauppoihin lokakuun alussa. 5G-puhelimessa on painotettu esimerkiksi valokuvausominaisuuksia ja näyttöä.

Uutuuspuhelimella on leveyttä vain 68 millimetriä, eikä painoakaan tälle 8,2 millimetrin paksuiselle laitteelle ole kertynyt kuin 168 grammaa. Akku on tästä huolimatta kapasiteetiltaan 4500 milliampeerituntia. Xperia 5 III -puhelimessa käytetään 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävää HDR OLED -näyttöä. Tehoista on vastaamassa Qualcommin Snapdragon 888 5G -mobiilialusta.

Puhelimen kamerassa on käytössä valmistajan kameramalliston inspiroimia ominaisuuksia, kutenr eaaliaikainen Eye AF -toiminto sekä ihmisten että eläinten kuvaamiseen sekä 20 fps:n Burst Mode -sarjakuvaustila.

Pelaajia ilahduttamassa ovat parannellut Game Enhancer -ominaisuudet, kuten uusi taajuuskorjain, optimoitu V.C.-mikrofoni sekä korkean kuvataajuuden tallennus. Valmistaja kertoo kyseessä olevan maailman ensimmäinen älypuhelin, jonka kaiuttimet toistavat 360 Reality Audiota. Käytössä on uusi 360 Spatial Sound -tekniikka, joka tekee stereomusiikista mukaansatempaavan äänielämyksen.

Sony Xperia 5 III -puhelimen myynti alkaa 5. lokakuuta 2021 väreissä musta ja vihreä ja sen suositushinta on 999 euroa.