Sony: Xperia-älypuhelimien muotoilu ja ominaisuudet eivät ole päivittyneet riittävän nopeasti

25.05.2018 16:02 | Muropaketin toimitus

Sonyn Xperia-puhelimet eivät ole viime vuosina käyneet kaupaksi entiseen tapaan. Sony myöntää että syynä on ollut tuotesarjan päivittämisen hitaus. 

Sonyn Xperia-älypuhelimet ovat viime vuosina joutuneet ahtaalle, kun Samsungin, Xiaomin ja Huawein kaltaiset valmistajat ovat vallanneet tilaa markkinoilta omilla malleillaan. Nyt Sony myöntää, että se ei ole parantanut tuotesarjaansa riittävän nopeasti, Xperiablog kirjoittaa.

Lähivuosina Sony aikoo panostaa laitteidensa muotoilun ja kameran lisäksi akkuteknologiaan, äänentoistoon, näyttöihin sekä 5G-yhteyksiin hyödyntämällä yhtiön laajaa osaamista eri osa-alueilla. Sony myös nostaa Euroopan markkinan avainalueeksi, jossa tarjontaa pyritään kasvattamaan tekemällä yhteistyötä eri operaattoreiden kanssa.

Vielä tämän vuoden alkuun saakka Xperia-laitteet seurasivat laatikkomaista OmniBalance-muotoilua ja puhelimissa oli suuret ylä- ja alareunat. Muotoilu uudistettiin kevään MWC 2018 -messuilla esitellyissä XZ2-malleissa. Samalla Xperia-älypuhelimissa nähtiin ensimmäistä kertaa kaksoiskamera, joita muut valmistajat ovat käyttäneet laitteissaan jo jonkin aikaa.