Sonylta odotetaan apua pientä Android-puhelinta kaipaaville

23.11.2020 10:50 | Muropaketin toimitus

Sony teki vuosia huippumalleistaan myös pienempiä versioita. Nyt huhuillaan Sonyn valmistelevan jälleen uutta pienempää puhelinmallia, muttei enää aivan kovimmilla ominaisuuksilla.

Sonyn viimeisin pienikokoinen huippumalli on ollut Xperia XZ2 Compact alkuvuodelta 2018. Sen jälkeen valmistajalta on nähty kohtuullisen kokoisia malleja, kuten Xperia 5, mutta todellista kompaktiversiota on ehditty jo odotella. Aiemmin tänä vuonna ennusteltiinkin Sonyn tuovan myyntiin uuden, pienikokoisemman Compact-puhelinversion ensi vuoden aikana.

Nyt samat huhut ovat saamassa tuulta purjeisiinsa Japanissa. Tällä erää japanilaisjätin odotetaan tuovan pienikokoisemman puhelinmallia myyntiin ensi vuoden alkupuoliskolla.

Huhuissa ennakoidaan puhelimessa käytettävän vielä julkaisematonta Snapdragon 775G-mobiilialustaa. Sen myötä odotettavissa olisi 5G-yhteydet, ja vähintään ylempään keskiluokkaan sijoittuva suorituskyky.

Tulevan puhelinmallin näyttö voisi olla kooltaan 5,5 tuumaa. Tämän perusteella Sony voisi tuoda Android-vaihtoehdon nimenomaan Apple iPhone 12 Mini -mallille.