Sonyn persoonallisen Xperia PRO-I -puhelimen hinta vahvistui ja ennakkomyynti alkoi

16.11.2021 19:55 | Muropaketin toimitus

Sony Xperia PRO-I -älypuhelimen ennakkomyynti on alkanut. Ammattikuvaajille ja sisällöntuottajille suunnatun älypuhelimen suositushinta on 1799 euroa. Ihan vielä puhelinta ei silti kaupasta saa mukaansa, vaan toimitukset alkavat 1. joulukuuta 2021.

Puhelimen näytössä käytetään 120 hertsin virkistystaajuudella toimiva 4K HDR OLED-paneelia. Xperia PRO-I:ssa on kolme objektiivia, joista 24 mm:n versio käyttää ZEISS Tessar -optiikkaa, puhelinta täydentää kaksi lisäobjektiivia: 16 mm ja 50 mm. Laitteen 3D iToF -anturi laskee kameran ja kohteen välisen etäisyyden ja auttaa automaattitarkennuksessa.

Puhelimessa on 4500 milliampeeritunnin akku, jonka voi pikaladata jopa 50 prosenttiin vain 30 minuutissa mukana toimitettavalla laturilla. Xperia PRO-I:ssa on Qualcomm Snapdragon 888 5G -mobiilialusta, 12 gigatavua RAM-muistia ja 512 gigatavua tallennustilaa, minkä lisäksi puhelin tukee jopa yhden teratavun MicroSDXC -kortteja.

Sony Xperia PRO-I -puhelimessa käytetään tuuman kokoista Exmor RS -kuvakennoa ja phase detection AF -automaattitarkennusta. Samaista kennoa on käytetty myös Sonyn RX100 VII -kamerassa, mutta kenno on toki optimoitu älypuhelimeen sopivaksi. Vaihetarkennuksen 315 tarkennuspistettä kattavat 90 prosenttia kuva-alasta. Xperia PRO-I:n Photography Pro -kuvaustilan avulla käyttäjät voivat säätää manuaaliasetuksia, ja ottaa kuvia RAW-muodossa. Puhelimessa on myös erillinen suljinpainike.

Puhelimen kamerassa on myös kehittyneitä automaattitarkennustoimintoja kuten ”Real-time Eye AF” ja  ”Real-time tracking”, jotka seuraavat liikkuvia kohteita tekoälyn avulla. Sony Xperia PRO-I tukee lisäksi 120 ruudun videotallennusta sekunnissa 4K-tarkkuudella. Eye AF -tekniikkaa ja kohteiden seurantaa on käytettävissä myös videotallennuksen aikana.

”Olemme aina sitoutuneita valmistamaan sisällöntuottajille työkaluja, jotka luovat keinoja tallentaa, luoda ja jakaa sisältöjä tavoilla, jotka eivät aiemmin olleet mahdollisia”, sanoo Sony Europen Head of Mobile Product Marketing, Nobuki Asahina.

”Ominaisuuksiltaan Xperia PRO-I:n kaltaista älypuhelinta ei ole markkinoilla vielä nähty. Uutuuspuhelimessa yhdistyvät RX100 VII -kamerasta tuttu 1.0-type Exmor RS -kuvakenno ja Alpha-kameroiden kuvausnopeus, jota Xperian huipputehokas kuvaprosessointi tehostaa entisestään. Lisäksi siinä on Sonyn ammattivideokameroista tuttuja kuvausominaisuuksia. Kaikki nämä ominaisuudet on sisällytetty pakettiin, joka kulkee helposti mukana taskussa. Valitsimme puhelimen nimen huolellisesti. Se sisältää ”I:n”, joka viittaa valokuvaukseen (imaging). Se edustaa tarkasti Sonyn pyrkimyksiä määritellä uudelleen standardit valokuvaukselle koko tuotevalikoimassamme.”

Uuden puhelimen kaveriksi tulee myös Vlog monitor -lisävaruste mobiilivloggaukseen. Siinä on 3,5 tuuman LCD-näyttö (1280 x 720 pikseliä) 16:9 kuvasuhteella, ja mukana tulee metallipidike. Magneettinen muotoilu helpottaa kiinnitystä ja irrottamista pidikkeeseen. Vlog monitor -yhdistelmään voi liittää lisäksi Bluetooth-kuvauskahvan. Vlog monitorissa on myös 3-napainen 3,5 millimetrin mikrofoniliitäntä.

Uuden Sony Xperia PRO-I -puhelimen myynti alkaa joulukuun alussa noin 1799 euron suositushintaan. Myynti alkaa valtuutetuilla Sony-jälleenmyyjillä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Ranskassa, Saksassa, Alankomaissa ja Pohjoismaissa. Vlog monitor on saatavana joulukuun alussa noin 199 euron suositushintaan.

Muropaketin uusimmat