UUSIMMAT

Sonyn vastaus älykaiutinkisaan on pieni kotirobotti

27.10.2017 09:27 | Muropaketin toimitus

Amazon Echo aloitti, perässä seurasi Google, ja nyt äänellä ohjattavia älylaitteita haluaa valmistaa jokainen vakavasti otettava kuluttajaelektroniikkayhtiö. Japanissa kauppoihin on saatu Sonyn versio aiheesta, Xperia Hello!.

Pelkän kaiutintornin sijasta Hello! on huomattavasti monipuolisempi laite. Sen etupuolella on 4,55-tuumainen näyttö, ja päällä pyörii kamera.

Käyttöjärjestelmänä on Android, ja Hello!-laitteen kerrotaan vastaavan äänikomentojen lisäksi eleisiin ja kasvojen ilmeisiin. Sillä voi luonnollisesti napsia kuvia, soittaa videopuheluita älypuhelimiin, ja asettaa erilaisia hälytyksiä kuten muillakin älykaiuttimilla. Uutiset ja sää, sekä liikennetiedot laite kajauttaa ilmoille automaattisesti niin halutessa. Omasta puhelimesta voi myös vilkaista laitteen kameran kautta mitä kotona tapahtuu.

Hintaa Hello!:lla on kuitenkin melkoisen reippaasti, noin 1100 euroa. Käytännössä vastaavat toiminnot sisältävä laite Amazonin valikoimista irtoaa muutamalla satasella. Xperia Hello! on ainakin aluksi tulossa tarjolle vain Japanin markkinoille.