Spotify yrittää saada perhejäsenyydellä huijaavat premium-tilaajat kuriin uusilla ehdoilla

14.09.2019 08:41 | Muropaketin toimitus

Perhejäsenyys aiheuttaa musiikin suoratoistapalvelu Spotifylle harmaita hiuksia, kun perhejäsenyyttä käyttävät myös premium-tilaajat joille sitä ei ole tarkoitettu. 

Tällä hetkellä korkeintaan kuusi samassa osoitteessa asuvaa henkilöä kattava perhetilaus maksaa Suomessa 14,99 euroa. Aiemmin kerroimme, kuinka perhetilin suosio on laskenut ruotsalaisen Spotifyn saamia tuloja yhtä käyttäjää kohti. Esimerkiksi kaveriporukat ovat hyödyntäneet tilausta, vaikka se on tarkoitettu vain perheille.

Nyt Spotify on tiukentanut ainakin Yhdysvalloissa sovelluksen käyttöehtoja. Muutoksen perusteella Spotify aikoo tarkistaa käyttäjien sijainnin paikannuksen avulla ”silloin tällöin” varmistaakseen että käyttäjät todellakin asuvat samassa osoitteessa, kertoo 9to5 Mac.

Spotify on yrittänyt käyttää paikannusdataa samaan tarkoitukseen jo aiemminkin. Silloin ominaisuus keräsi vastustusta, sillä sen nähtiin rikkovan käyttäjien yksityisyyttä. Vielä ei tiedetä, millä aikataululla mahdollinen paikannus astuu voimaan käytännössä, tai koskeeko se käyttäjiä Yhdysvaltojen ulkopuolella.