UUSIMMAT

Suomalaisen Bittiumin Tough Mobile 2:n luvataan olevan maailman turvallisin puhelin

28.05.2019 17:02 | Muropaketin toimitus

Suomalainen Bittium on julkaissut Tough Mobile 2:n, jonka luvataan olevan sopiva puhelin erityisesti tietoturvan vakavasti ottaville asiakkaille.

Tough Mobile 2:ssa käytetään muokattua Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmää, jonka lähdekoodiin on lisätty useita tietoturvaa lisääviä ominaisuuksia. Niiden avulla sekä puhelimessa olevan että siitä lähetetyn datan luvataan olevan mahdollisimman hyvin suojattua. Bittiumin uutuusmalli tukee lisäksi Bittium Secure Suite -ohjelmistoa, joka mahdollistaa laitteen hallinnan etänä esimerkiksi varkaustapauksissa.

Teknisten ominaisuuksiensa puolesta Bittium Tough Mobile 2:ssa on 5,2-tuumainen näyttö, joka toimii Full HD -resoluutiolla. Suorittimeksi on valittu Snapdragon 670 ja keskusmuistia löytyy neljä gigatavua, microSD-muistikorteilla laajennettavissa olevan tallennustilan kattaessa 128 gigatavua.

Puhelimen takapuolelta löytyy 12 megapikselin pääkamera, kun taas etupuolella on viiden megapikselin etukamera. Akun kapasiteetiksi on ilmoitettu 3000 milliampeerituntia.

Tough Mobile kestää nimensä mukaisesti myös kovempaa käsittelyä, sillä se kestää iskuja MIL-STD-810G-standardin mukaisesti ja vettä sekä pölyä IP67-luokituksen mukaisesti. Puhelimen erikoisominaisuuksiin kuuluu myös erillinen näppäin yksityisyystilalle, joka sammuttaa mikrofonit, kamerat, Bluetoothin ja tekee antureista epätarkempia.

Puhelin on nyt saatavilla Bittiumin verkkokaupasta 1550 eurolla.