UUSIMMAT

Switch+ on valokatkaisija, joka juttelee

17.03.2018 09:15 | Muropaketin toimitus

Amazonin Alexa ja Google Assistant tai jokin niiden kaltainen tekoäly löytyy tulevaisuudessa entistä useammasta laitteessa. Ecobeen Switch+ on valokatkaisin, jonka kanssa voi jutella suoraan.

Markkinoilla on jo vaikka miten paljon älyvaloja ja valokatkaisijoita, jotka saa toimimaan yhdessä Amazonin tai Googlen digiassistenttien kanssa. Switch+ vie kuitenkin 9to5googlen mukaan digi-integraation vielä askelta pidemmälle, sillä katkaisijassa on sisäänrakennettu kaiutin, mikrofoni – ja Amazon Alexa. Kytkimen ennakkotilaukset alkoivat juuri.

Ajatus vaikuttaa melkoisen nokkelalta, käytännössä kodeissa joka huoneessa on joka tapauksessa paikka valojen seinäkatkaisijalle. Erillistä äänipömpeliä ei siis tarvita, jos tekoäly istutetaan suoraan seinään.

Sisäänrakennetun Alexan lisäksi valoja voi ohjata myös Google Assistantilla (vaatii tuen puhelimesta tai Google Home -laitteen), Samsung Smart Thingsillä tai IFTTT-ohjelmaa käyttämällä. Kytkimessä on myös liiketunnistin, ja valojen kirkkautta automaattisesti ympäristön valon mukaan säätävä ominaisuus. Kaiken päälle valokatkaisijassa on myös oma valo, jota voi käyttää yövalona.

Ainakin aluksi katkaisija on tulossa vain Yhdysvaltojen ja Kanadan markkinoille 99 dollarin (noin 80 euroa) hintaan. Valmistajan tietojen mukaan nykyversion voi asentaa valitettavasti enintään 120 voltin sähköverkkoon.