Taittuvanäyttöinen Honor Magic V -puhelin julkistettiin – Paljon tuttuja piirteitä, reilusti potkua mutta saatavuus ei varsinaisesti ilahduta

10.01.2022 15:30 | Muropaketin toimitus

Honor julkaisi huhutun ja odotetun taittuvanäyttöisen Magic V -puhelinmallinsa. Näyttävä puhelin tulee kuitenkin tässä vaiheessa myyntiin vain Kiinassa.

Viimeistään viime vuosi todistin sen, että taittuvanäyttöiset puhelimet myyvät ja ovat haluttuja tuotteita. Ei siis ihme, että yhä useampi valmistaja pyrkii tuomaan tuotteitaan tähän kategoriaan. Huaweista irtautunut kiinalainen Honor on yksi, mutta myös uusin yrittäjä tässä puhelinluokassa. Tänä vuonna tullaan varmasti näkemään myös muita uusia tulokkaita, mutta Honor avasi siis pelin uuden Magic V -mallillaan.

Puhelimen OLED-paneeliin perustuva etunäyttö on kooltaan 6,45 tuumaa, ja siinä on kaartuvat reunat. Etunäytön kuvasuhde on maltillisen pitkulainen 21:9.

Taittuva päänäyttö on avattuna kooltaan 7,9 tuumaa. Näytön kerrotaan yltävän täyteen DCI-P3-väritoistoon. Paneelin virkistystaajuus on parhaimmillaan 120 hertsiä. Näytölle on myös myönnetty IMAX Enhanced -luokitus.

Takana on kolmen kameran yhdistelmä, joista pääkamerassa on käytössä 50 megapikselin kenno, samoin kuin ultralaajakulmassakin, ja etukamerassakin peräti 42 megapikseliä. Etukamera on sijoitettu päänäytön näyttöreikään.

Honor Magic V -puhelimen perusrakenne on hyvin samankaltainen kuin Samsung Galaxy Z Fold3 puhelimessa, eli kiinnikäännetty käytössä on pienempi ulkonäyttö ja sisänäyttö jää piiloon, mutta samalla myös suojaan. Runkorakenteessa käytetään esimerkiksi titaania ja hiilikuituja, jotta siitä on saatu jäykkä, mutta silti riittävän kevyt. Suljettu puhelin on 14,3 millimetriä paksu, avattu lukema on 6,7 millimetriä.

Tehoista ei tämän laitteeen kohdalla ole tingitty, sillä pellin alla on Snapdragon 8 Gen 1 -mobiilialusta. Magic V -puhelimessa on 12 gigatavua RAM-muistia ja 256 gigatavua tallennustilaa. Akku on kapasiteetiltaan 4750 milliampeerituntia ja sitä voi ladata 66 watin pikalatauksella.

Honor Magic UI 6.0 -käyttöliittymä on valmistajan mukaan aiempaakin muokattavampi, ja sisältää entisestään kehitettyjä tekoälytoimintoja, joiden ytimenä on Magic Live -AI-moottori. Käyttöjärjestelmä tukee usean ikkunan käyttötilaa. Se osaa myös suositella ikkunointia käytön perusteella.

Honor Magic V -puhelinta ei tulla aluksi näkemään myynnissä kuin Kiinassa. Mahdollinen saatavuus esimerkiksi Euroopassa selviää vasta myöhemmin. Uusimmissa Honor-malleissa on jälleen ollut käytössä Googlen palvelut, joten rantautuminen myös Kiinan ulkopuolisille markkinoille tuntuu täysin mahdolliselta. Värivaihtoehdot ovat musta, harmaa ja punertavanruskea.

Muropaketin uusimmat