UUSIMMAT

Tämä oli odotettavissa: kryptovaluuttalompakkopuhelin

18.01.2018 18:19 | Muropaketin toimitus

Käsistä lähtenyt kryptovaluuttavillitys saa viikko viikolta huvittavimpia piirteitä. Bitcoin-sanan nimen lisääminen nostaa yrityksen pörssikursseja, tai jo unohdetut kryptokolikot nostavat kurssejaan moninkertaisiksi. Kryptovaluuttapuhelin oli vain ajan kysymys.

Helpix.ru -sivuston TENAA-palvelusta löytämä Sugar S11 Blockchain Creation Edition -puhelin on ulkoisesti hyvin lähellä ZTE Nubia Z17s -puhelinta, mutta sisuskaluissa on eroa. Puhelimen järjestelmäpiirinä on Snapdragon 652, muistia on neljä gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua.  Puhelimen näytön koko on 5,99 tuumaa, siinä missä selvästi esikuvana toimineessa Nubiassa näyttö jää 5,73 tuumaan. Akun kapasiteetti on 3060 milliampeerituntia. Takapuolella on kaksoiskamera 16 + 8 megapikselin kennoilla ja etupuolen selfiekamerat ovat 20 + 8 megapikselin tarkkuudella toimivia.

Puhelimen takapuolella on myös sormenjäljenlukija, puhelimen virtuaalinen lompakko lukitaan ja avataan sormenjälkeä hyödyntämällä. Yhteen lompakkoon voi yhdistää enintään kymmenen puhelinta.

Muutoin kryptovaluuttapuolen toimivuus on vielä hämärän peitossa. Se ei ole yhteensopiva bitcoinin kanssa, vaan vasta tammikuun alusta käyttöönotetun Ethereum Fogin. Kyseessä on vasta hyvin alkutaipaleella oleva kryptovaluutta, joten sen kohtalo voi olla mitä tahansa. Ilmeisesti puhelimella voi ainakin louhia kyseistä rahaa, mutta Snapdragon 625 ei ole kovin hyvin moiseen laskentaan soveltuva piiri. Erillisestä louhintaa hoitavasta ASIC-piiristä ei ole ainakaan vielä julkistettu tietoa.

Puhelimen hinnaksi kerrotaan 510 euroa, ja ensimmäisen valmistuserän suuruudeksi on kaavailtu 10 000 kappaletta. Tarkkaa tietoa koska puhelinta on ostettavissa, ei vielä ole.

Muropaketin uusimmat