Uusimmat

Tämän vuoden erikoisimmasta puhelimesta lisää tietoa: Hydrogen tulee saatavilla kesällä

26.01.2018 09:07 Muropaketin toimitus

Tämän vuoden erikoisin älypuhelin ei varmaankaan tule Samsungilta, Applelta tai Essentialilta, vaan kameravalmistajana kunnostautuneelta REDiltä.

RED laittoi muutama vuosi sitten kalliit elokuvatuotannot uusiksi pudottamalla huippuluokan ammattilaiskameroiden hinnat murto-osaan aiemmasta. Nyt yritys on työstämässä omaa Hydrogen-älypuhelintaan, joka julkistettiin ja avattiin ennakkotilauksille jo viime vuonna. Valmistaja on viimein avannut salaisuuksien arkkuaan mysteeripuhelimen suhteen hieman lisää.

Yrityksen keskustelufoorumille lähetetyssä viestissä avataan rentoon sävyyn puhelimen tilannetta. Ensiksi kehaistaan, että yrityksen ylimmässä johdossa on käytössä kaksi puhelimen prototyyppiä. Aivan ongelmitta laitteet eivät toimi, mutta tekevät kuulemma kaiken sen mitä puhelimen pitää – ja uudella holografisella näytöllä. Erikoista näyttöinnovaatiota on päässyt ihastelemaan vasta harva yrityksen ulkopuolella, mutta kommentit ovat olleet ihastuneita. Valmistajan mukaan kyseessä on ”3D-kuvaa parempi kuva ilman laseja”.  Samanlaista kuvaa voi myös tuottaa puhelimen molepien puolien kameroilla. Tekniikkaa luvataan esitellä laajemmalle yleisölle demopäivänä ”joskus huhtikuussa”.

Puhelimen kerrotaan pystyvän tuottamaan myös monikanavaista ääntä ilman lisälaitteita, ja mitä mielikuvituksellisimpia lisälaitteita voi asentaa puhelimen modulaarisia lisukkeita varten tarkoitettuun liitäntään.

Ominaisuuslistasta kerrotaan seuraavat tiedonmuruset: Snapdragon 835x -järjestelmäpiiri, kuulokeliitäntä, kaksi SIM-korttipaikkaa, toinen korttipaikka toimii myös microSD-korttipaikkana, latausliitäntänä USB-C, akun kapasiteetti 4500 milliampeerituntia. Laite on reilun 50 grammaa painavampi kuin muut 5,7-tuumaiset puhelimet. Myös sen ulkomitat ovat hitusen kookkaammat.

Neuvottelut yhdysvaltalaisten operaattoreiden kanssa ovat edenneet loistavasti, ja puhelin tulee sikäläisille markkinoille laajasti eri operaattoreiden kautta. Sertifiointiprosessit ovat kuitenkin pitkiä, joten puhelinta saa operaattorin kautta vasta kesällä. Aiemmin toimitetaan puhelimensa jo viime vuonna ennakkovaranneiden kappaleet.