Uusimmat

Tap-näppäimistö kulkee mukana taskunpohjalla

01.12.2017 19:44 Muropaketin toimitus

Kosketusnäytön näpyttely on äärimmäisen suosittu tapa kirjoittaa, mutta ei todellisuudessa kovin kätevä. Täysikokoista näppäimistöä ei kuitenkaan viitsi pelkän puhelimen kanssa kantaa mukanaan. Tap uskoo ratkaisevansa tämän ongelman.

Samaan problematiikkaan on aiemmin tarjottu esimerkiksi laser-säteillä näppäimistön pöydän pintaan piirtäviä majakoita. Niiden toiminta on kuitenkin jättänyt huomattavan paljon toivomisen varaa. Tap puolestaan luottaa viiteen, nauhalla toisissaan kiinni olevaan sormukseen. Kun sormukset pujottaa sormiinsa, tutkivat ne tarkasti sormien liikkeitä, ja muuntavat minkä tahansa pinnan näppäimistöksi.

Vaikka puhelimen kanssa ratkaisu oudoksuttaisikin, on olemassa tekniikka, jonka kanssa Tap sopii yhteen kuin nyrkki silmään: virtuaalitodellisuus. Näkymää todelliseen näppäimistöön ei joka tapauksessa ole, joten sen osalta on samantekevää millä pinnalla sormiaan hipsuttelee.

Yhdellä kädellä kirjoittaminen vaatii omanlaistensa liikkeiden oppimista. Niitä varten Tap on kehittänyt pelejä, joiden avulla se kertoo oppimisen tapahtuvan hetkessä.

Bluetooth-yhteydellä toimivassa laitteessa on oma akkunsa, josta riittää puhtia kahdeksan tunnin käyttöön. Laitteen mukana saa kuljetuskotelon, jolla voi ladata sormuksiaan viikon ajan. Hintaa koko setillä on 130 dollaria.