UUSIMMAT

Tätä on jo ehditty odottaa: Uusi Honor 50 -puhelin Googlen palveluilla

26.10.2021 09:00 | Muropaketin toimitus

Honor 50 -puhelimen valteiksi kerrotaan hyvät kuvausominaisuudet, pikalataus, riittävä teho ja näyttävä design. Jälkimmäinen näkyy esimerkiksi pintakuvioinnissa ja kamerayksikön muotoilussa. Kamerapuolella erityishuomiota on kiinnitetty myös videokuvausominaisuuksiin.

Huaweista itsenäiseksi irrotettu puhelinvalmistaja Honor saa jälleen käyttöönsä Google Mobile Services -palvelut, jotka valmistajan edellisissä malleissa oli korvattu Huawei Mobile Services -palveluilla. Uusi Honor 50 -malli tulee niitä hyödyntämään. Uutuusmallin ytimenä on Qualcomm Snapdragon 778G 5G -mobiilisuoritin, jossa on neljä Cortex A78 -ydintä, jotka tehokkain yltää 2.4 gigahertsin kellotaajuuteen. Lisäksi käytössä on neljä Cortex A55 -ydintä ja grafiikan kiihdyttämisestä vastaa Adreno 642L.

Puhelimessa on 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävä 6,57 tuuman OLED-näyttö. Näyttö kaartuu reunoilta, ja näytön reunukset ovat kapeat. Honor 50 -puhelimessa käytetään 66-wattista Honor SuperCharge -pikalatausta. Akku on kapasiteetiltaan 4300 milliampeerituntia, joten täyteen akku latautuu noin 45 minuutissa.

Puhelimessa on neljä takakameraa: 108 megapikselin pääkameran, kahdeksan megapikselin laajakulmakamera, kahden megapikselin makrokamera ja vielä kahden megapikselin syvyyskamera. Kameravarustuksen täydentää 32 megapikselin etukamera tekoälytoiminnoin.

Videokuvaukseen on tuotu monipuoliset usean videon kuvaustilat, joissa voi vaihdella käytettäviä kamerayksiköitä. Kuuden eri kuvaustilan joukossa ovat esimerkiksi Front to Rear -videokuvaus, jossa käyttäjät voivat vaihtaa etu- ja takakameroiden välillä sekä takaosan pää- ja ultralaajakulmakameroiden rinnakkaisen käyttämisen mahdollistava Dual-View-kuvaustila. Lisäksi ääntä on mahdollista nauhoittaa langattomilla kuulokkeilla.

Honor 50 -älypuhelin tulee myyntiin Suomessa kolmessa eri sävyssä: Frost Crystal, Emerald Green ja Midnight Black. Pinnoitteessa käytetään kahta tekstuuria ja kahta kalvoa, jolla saadaan väreihin eloa. Puhelimen ennakkomyynti alkaa tänään 26. päivä lokakuuta. Varsinainen myynti alkaa marraskuun 15. päivä. Puhelimen hinnat alkavat 499 eurosta.