Telia aloittaa 5G-laitteiden ja -liittymien myynnin – Tarjolla jopa 1000 Mbit/s tiedonsiirtonopeuksia

10.10.2019 12:33 | Muropaketin toimitus

Telia aloittaa 5G-laitteiden ja -liittymien myynnin kuluvan kuun lopussa. 5G-verkkoja pääsee käyttämään rajatusti Suomen seitsemässä suurimmassa kaupungissa vuoden loppuun mennessä.

Telian ensimmäiset 5G-puhelimet ovat Huawei Mate 20 X 5G ja Samsung Galaxy S10 5G. Mobiililaajakaista-asiakkaille myyntiin tulee kaksi laitetta, Nokia 5G FastMile- ja Huawei 5G CPE Pro –reitittimet.

Huawein laitteet ovat välittömästi toimitettavissa myynnin alkaessa. Ennakkomyyntiin tulevan Nokia 5G FastMile -reitittimen toimitukset alkavat arviolta lokakuun lopussa. Samsung Galaxy S10 5G:n myyntiaikataulu tarkentuu lähiaikoina.

Liittymen puolesta Telian tarjoamat vaihtoehdot 5G-puhelimiin ovat 1 000 ja 450 Mbit/s maksiminopeuksiin yltävät Rajaton-paketit. Mobiililaajakaistakäyttöön tarjolle tulee 1 000 Mbit/s Yhteys mukaan -liittymä. Sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille tarjottavat liittymät takaavat parhaat mahdollisuudet uusien 5G-laitteiden ja 5G-verkon hyödyntämiseen.

Telian ensimmäisen vaiheen 5G-verkon palvelualueita on Helsingissä, Vantaalla ja Oulussa.  Vuoden loppuun mennessä 5G-verkkoja löytyy jo Suomen seitsemästä suurimmasta kaupungista ja ensi vuonna ne laajenevat lisää. Telian 5G-kuuluvuusalueisiin voi tutustua tarkemmin täällä.