Teslalta taas yllätystuote – kännykän virtapankki

22.11.2017 12:48 | Muropaketin toimitus | 2

Tesla julkisti taannoin odotetun rekka-autonsa ja samalla yllätyksenä uuden sähköisen urheiluauton. Nyt yllätysjulkaisuja tulee taas pari lisää.

Koko Teslan tarina alkoi 18650-mallisesta litium-ion-akusta. Samanlainen Panasonicin valmistama yksittäinen, hieman AA-sormiparistoa kookkaampi akku löytyy Teslan virtapankista. Sen kapasiteetiksi luvataan 3350 milliampeerituntia, ja lataus hoituu enintään viiden voltin jännitteellä ja 1,5 ampeerin virralla.

Tyylikkäästi muotoiltu laite toimii itsenäisesti, siinä on sekä standardikokoinen USB-liitin laitteen itsensä lataamiseen että microUSB- sekä Apple Lightning -liittimet puhelimiin työnnettäväksi. Erikoiselta tuntuu, että tulevaisuuteen katsovaksi yritykseksi profiloitunut Tesla on päätynyt microUSB:hen tuoreemman USB-C -liittimen sijasta. Brändilisää virtapankissa on melkoisesti, sillä sen hinta on 45 dollaria eli noin 38 euroa. Esimerkiksi Ankerin valmistamana saman kapasiteetin minikokoista virtapankkia myydään Suomessakin alle 20 eurolla.

Toinen Tesla-uutuus on pelkkä koriste. Supercharger -latausaseman pienoismalli on valmistettu käyttäen samoja CAD-malleja  joista aidotkin latausasemat tehdään. Mikäli latausaseman haluaa koristeeksi hyllyynsä tai työpöydälle, pitää siitä pulittaa sama 45 dollaria. Minkäänlaista akkua tai muuta toiminnallisuutta siihen rahaan ei tosiaan saa, vaan pelkkää silmäkarkkia.

Teslan konseptipuhelin sitävastoin on puhtaasti fanin luomaa fantasiaa. Concept Creator -kanavalla esitelty laite vaikuttaa toki periaatteessa kiinnostavalta, mutta Elon Musk on tuskin lähdössä perinteiseen älypuhelinbisnekseen – ainakaan ilman jotakin täysin mullistavaa konseptia.

 

Keskustelu

Onko tuossa kuvassa kaksi USB:ta; vasemman puoleinen USB-C ja oikea micro-USB?

Khauron

Onko tuossa kuvassa kaksi USB:ta; vasemman puoleinen USB-C ja oikea micro-USB?

Jos olisit lukenut jutun tai zoomannut kuvaa niin se olisi sinulle selvinnyt :)

Tyylikkäästi muotoiltu laite toimii itsenäisesti, siinä on sekä standardikokoinen USB-liitin laitteen itsensä lataamiseen että microUSB- sekä Apple Lightning -liittimet puhelimiin työnnettäväksi.

Muropaketin uusimmat