Uusimmat

Testi Apple iPhone 12 ja Apple iPhone 12 mini – Tehokas ja toimiva puhelin pienessä tai keskikokoisessa paketissa

12.12.2020 10:00 Ilari Hauhia

Apple julkisti tänä vuonna kerralla peräti neljä uutta puhelinmallia. Otimme testiin malliston edullisempaa päätä edustavat iPhone 12- ja iPhone 12 mini -puhelimet, joiden ainoa erottava tekijä on näytön koko. 

Edullisimmillaan iPhone 12 -mallistoon pääsee käsiksi 829 eurolla. Rahojen vastineeksi saa 5,4-tuumaisen iPhone 12 minin 64 gigatavun version. Hinta vastaa viimevuotista iPhone 11 -perusmallia. 128 versio maksaa puolestaan 879 euroa, ja 256 gigatavun malli 999 euroa.

Mikäli kaipaa hieman suurempaa näyttöä, voi iPhone 12 -perusmallin 64 gigatavun mallin ostaa 929 eurolla. 128 gigatavun mallilla on jälleen hintaa 50 euroa enemmän (979 euroa), kun taas 256 gigatavun malli kustantaa 1099 euroa. Kaikki mallit tukevat 5G-yhteyksiä, jotka ovat mukana ensimmäistä kertaa iPhone-puhelimien historiassa.

Testiyksilöiksi otimme molemmista puhelimista 128 gigatavun mallit, jotka edustavat kenties järkevintä kompromissia hinnan ja muistin määrän puolesta. Molemmista malleista on tarjolla useita värivaihtoehtoja: musta, valkoinen, punainen, vihreä ja sininen. Testilaitteidemme kohdalla iPhone 12 minin väriksi valikoitui musta ja iPhone 12:n kohdalla valkoinen.

Puhelimien suora vertailu kilpailijoihin on hankalaa, sillä iOS-käyttöjärjestelmä on varsin erilainen Androidiin verrattuna. iPhone 12 -mallin pahin ”kilpailija” on kenties saman kokoinen, 128 gigatavun muistilla 1179 euroa maksava iPhone 12 Pro. iPhone 12 mini on huomattavan pienikokoinen, eikä sille oikeastaan löydy koon puolesta suoraa vastinetta Android-maailmasta.

Toki pelkän hinnan puolesta puhelimille löytyy vertailukohtia Android-maailmasta. Suunnilleen samaan hintaluokkaan asettuvat esimerkiksi Samsung Galaxy S20, Huawein P40 Pro, Xiaomi Mi 10T Pro 5G sekä Motorola Edge+ 5G.

Molempien laitteiden myyntipakkaukset ovat erittäin minimalistiset. Mukana tulee pelkkä puhelin, lightning-USB-C-kaapeli sekä ohjelappusia ja Apple-tarroja. Laturin ja kuulokkeet Apple jätti kokonaan pois myyntipakkauksista. Virallisena syynä tähän olivat valmistajan mukaan ”ympäristösyyt ja elektroniikkajätteen vähentäminen”.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttö
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat