Uusimmat

Testissä Apple iPhone XS Max: Kokoa, akkukestoa, suorituskykyä ja vähintään 1279 euroa

10.10.2018 19:00 Osku Kannisto

Iso näyttö, tinkimätön suorituskyky ja huippukamerat ovat iPhone XS Max -puhelimen suurimmat houkutukset. Uuden mallin myötä sanotaan hyvästit myös kotinäppäimelle ja sormenjälkitunnistimelle.

Tänä syksynä Apple julkisti viime vuoden tapaan kolme uutta puhelinta. X-juhlamallin seuraajiksi tuli XS sekä monien odottama Apple iPhone XS Max. 8-sarjalaisten seuraajaksi tulee vielä lokakuussa hieman edullisempi XR.

XS ja XS Max jatkavat Applen lippulaivoina. Niissä on 5,8- ja 6,5-tuumaiset OLED-näytöt, jotka tukevat laajennettua HDR-kuvatilaa DCI P3-väriavaruuden puitteissa. XS Maxin näytön natiivitarkkuus on hieman korkeampi, joten molempien näytöt yltävät 458 pisteen tarkkuuteen tuumalle. Tyypilliseksi maksimikirkkaudeksi ilmoitetaan kiitettävä 625 NITiä.

Uusissa malleissa on nano-SIM-kortin lisäksi valmiina e-SIM, mikä mahdollistaa vihdoin iPhoneissa tupla-SIM-käytön. E-SIM-käyttö vaatii kuitenkin tukea operaattorilta, eivätkä kotimaiset operaattorit vielä sen osalta tue iPhonea.

Jo 1279 euroon nousseen alkaen-hintansa ja iOS-käyttöjärjestelmän takia iPhone XS Maxilla ei ole täysin suoria kilpakumppaneita. Hintaluokaltaan mielenkiintoisinta sitä on verrata Samsung Note9:ään sekä viime vuoden iPhone X:een, ominaisuuksiensa osalta muihin eri valmistajien lippulaivamalleihin.

Paketissa on puhelimen mukana Lightning-liitännällä varustetut langalliset EarPods-kuulokkeet sekä laturi, joka on vain 5 watin tehoinen. Se ei pysty tuottamaan puhelimen pikalataukseen vaadittavaa tehoa.

Langatonta latausasemaa pakettiin ei kuulu, eikä 3,5mm:n kuulokkeille aiemmin tarjottua lightning-sovitinta.

Muropaketin testissä käymme läpi viimeisimmän iPhone-lippulaivamallin käytön, kameran, suorituskyvyn ja akkukeston.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttö
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto