UUSIMMAT

Testi: Apple Watch Series 5 -älykello nostaa älykellojen rimaa (ja hintoja) ylemmäs

29.12.2019 10:00 | Samuli Herttua

Apple Watch on nyt nimensä mukaisesti siirtynyt viidenteen sukupolveen. Ensimmäiset versiot eivät olleet käytettävyydeltään huippuluokkaa – ainakaan suorituskyvyn osalta. Siksi ne toimivat paremmin ilmoitusten näyttäjinä, tosin varsin kalliina sellaisina. Nykypäivänä ranteeseen sopivaan älylaitteeseen on puristettu aimo annos laskentatehoa ja toimivaa ohjelmistoa.

Älykello onkin siis oikeasti jo varteenotettava, itsenäisesti toimiva älylaite. Sellainen on myös Applen viimeisin kellosukupolvi.

Halvalla Apple Watchia ei ole koskaan saanut, ja hinnat ovat vain nousseet vuosien saatossa entisestään. Tällä hetkellä halvin 40 mm -versio irtoaa kaupasta 459 eurolla, ja 44 mm -malli 489 eurolla.

Testikellomme on vieläkin kalliimpi, nettiyhteydellä varustettu 44 mm -versio, jonka hinta on pompsahtanut jo lähes käsittämättömään 589 euroon. Samalla hinnalla hankkii nykypäivänä jo hyvän Android-puhelimen.

Apple Watchin myyntipakkaus sisältää kellon lisäksi kaksi erikokoista ranneketta, lataustelakan, USB-A-laturin sekä liudan käyttöohjeita.

Tässä Muropaketin testissä selvitämme, mihin kaikkeen Apple Watchista oikein on, ja onko se oikeasti korkean hintansa väärti.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus
  3. Käyttö
  4. Yhteenveto