Uusimmat

Kamerat

12.11.2019 20:00 Osku Kannisto

Kamerat ja kuvanlaatu

Honor 20 Pro’n kameravarustus on kattava. Neljä aitoa kameraa on harvinainen näky missään puhelimessa ja viestii vahvasti siitä, mihin suuntaan kamerat puhelimissa ovat kehittymässä. Käyttäjät haluavat ottaa entistä parempia kuvia puhelimillaan ja arvostavat lisäominaisuuksia, kuten eri polttovälejä, joilla kuvakulmaa voi vaihtaa helposti.

Kolmen eri polttovälin kamerat ovat mainio lähtökohta hyville kuville eri tilanteissa. Pääkamera on varustettu 48 megapikselin kennolla ja huikealla f1.4-valovoimalla. Telekamera (3x) on tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä ja valovoimaa siitä löytyy hillitymmin eli f-arvo on 2.4. Pää- ja telekamera on varustettu optisella kuvanvakaajalla. Näiden rinnalla on 16 megapikselin ultralaajakulma (f2.2). Kokonaisuuden täyttää kahden megapikselin makrokamera.

Pääkameran polttoväli vastaa 28 mm täyden kennon järjestelmäkameroihin verratessa. Kuvakulma on siinä siis laaja. Isosta ja tarkasta kuvasta on helppo rajata parempia sommitteluja jälkikäsittelyssä.

Telekamera eroaa kilpailijoista ylettyen niitä pidemmäksi 80 mm:n kinovastaavalla polttovälillään. Ultralaajakulmakameran polttoväli on kinovastaavuudeltaan 13 millimetriä. Eli käytännössä puhelimella pääsee optisesti kuusinkertaiseen zoomaukseen laajimmassa teleen siirryttäessä.

Kamerasovellus on helppokäyttöinen. Esivalintojen välillä siirrytään sivusuunnassa, joskin siirtymä voisi olla vähän nopeampikin. Esivalinnoista löytyy esimerkiksi muotokuva- ja yötilat peruskuvauksen ja videoinnin ohella. Pro-ammattilaistilaan pääsee Lisää-valikosta. Valikosta löytyy myös muun muassa makrolinssikäyttöön tarkoitettu supremakro, panoraama, HDR ja intervallikuvaus. Sovellus myös osaa opastaa, mihin tarkoituksiin eri tilat on suunnattu.

AI-tekoälyn käyttö kuvatessa on helppo kytkeä pois päältä, suoraan ylälaidan pikanäppäimellä samalla tavoin kuin salaman kytkeminen päälle ja pois. Tekoälyn käyttöä kannattaa kuitenkin kokeilla, sillä se ei enää tee kuvista kiiltokuvamaisia niin kuin useilla aiemmilla Honorin puhelimilla.

Kuvat ovat pirteän ilmaisuvoimaisia. Värit toistuvat hyvin elävästi, tosin hieman ylikylläisinä. Tarkkuuden ansiosta kaukaisetkin yksityiskohdat toistuvat sumentumatta. Hyvässä valossa telekameralla pystyy taltioimaan näyttävästi kaukokohteetkin.

Kuvien dynamiikka vakuuttaa. Auringonlaskun värit toistuvat näyttävästi. Kuvat eivät pala puhki vaaleasta päästä hankalissakaan tilanteissa silti alivalottumatta. Jos jostain on tingittävä, tehdään se tummien sävyjen kustannuksella. Varjot saa kuitenkin auki halutessaan kuvankäsittelyllä.

Muotokuvatila onnistuu hyvin kohteiden irrotuksessa taustastaan menestyksekkäästi. Se on hieman yllättävää huomioiden, sillä puhelimessa ei ole erillistä syvyyskameraa, kuten esimerkiksi Honor 20 -pikkuveljessä.

Kamera suoriutuu hyvin myös hämäräkuvauksesta. Valovoima, optinen kuvanvakain ja yötila mahdollistavat näyttävien kuvien oton käsivaralta hyvinkin pimeässä. Kuvissa ihastuttaa kohinan puute. Tasaisen pinnat näyttävät paljon mukavammille ilman räikeää raetta, mitä monien kilpailijoiden kuvista samoissa kuvausolosuhteissa löytyy. Myös perustilassa hämäräkuvaus onnistuu tyydyttävästi, mutta kuvat tärähtävät yö-tilaa herkemmin ja sumenevat tästä johtuen.

Videoita voi kuvata kaikilla kolmella polttovälillä sekä 5x-zoomilla jopa 4K-tilassa. Polttoväliä voi vaihtaa kätevästi kesken kuvauksen. Valotusautomatiikka toimii aktiivisesti kuvatessa, mutta pahoja pumppauksia kirkkaudessa ei näy.

Videoita selkeästi käsitellään ennen tallennusta, sillä kuvatessa ruudulla näkyvä tärinä on tehokkaasti poistunut itse videoista. Käsivaralta kuvatessa videot ovat erittäin tasaisia ja ansaitsevat kiitosta. Äänenlaatu tallentaa lähipuheen selkeänä, joten bloggaukseen Honor 20 Pro soveltuu mainiosti.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttö ja kokemukset
  3. Kamerat
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat