Uusimmat

Suorituskyky ja akkukesto

12.11.2019 20:00 Osku Kannisto

Suorituskyky, akkukesto ja yhteenveto

Honor 20 Pro -puhelimen sisuksissa sykkii suorituskykyinen Huawein Kirin 980 AI -järjestelmäpiiri, joka on käytössä myös esimerkiksi Huawei P30 Pro’ssa. Kirin 980 on erittäin suorituskykyinen ja pystyy haastamaan kilpailijansa hyvin tuloksin. HiSilicon Kirin 980 koostuu tarkemmin 2 x 2,6 GHz Cortex-A76, 2 x 1,92 GHz Cortex-A76 ja 4 x 1,8GHz Cortex-A55- ytimistä. Grafiikasta vastaa MaliG76-MP10 (720MHz).

Testeissä vertailuun on otettu puhelimen pahimmat kilpailijat ZTE Axon 10 Pro ja nyt poistomyynneistä edullisemmin löytyvä OnePlus 7, joista molemmista löytyy Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri. Honor View20:n sisällä on sama Kirin 980, mutta puhelinta saa nyt tarjouksista hyvinkin edullisesti.

Järjestelmäpiirin yleistä suorituskykyä yhdellä ja kaikilla ytimillä mittaava Geekbench viestii Honor 20 Pro’n pärjäävän hyvin erityisesti yhtä ydintä kuormitettaessa, joskin se häviää kilpailijoilleen hieman alle kymmenen prosenttia. Kaikkia ytimiä kuormitettaessa ero kasvaa yli kymmeneen prosenttiin. Tulokset View20:n kanssa ovat melko identtiset.

Graafista kuormitusta mittaavissa Antutu ja GFXBench-mittauksissa 20 Pro pärjää hyvin. Erityisesti Antutu-testissä kilpailijat jäävät taakse yllätäväkin isolla, noin 15 prosentin erolla. Mielenkiintoista on merkittävä ero View20:een. GFXBenchissa tulokset View20:n kanssa ovat identtiset, mutta Snapdragon-pohjaiset kilpailijat ovat selkeästi tehokkaammat.

Muistin kirjoitus- ja lukunopeuksia testaava Androbench osoittaa Honorin kirjoitusnopeudet erinomaisiksi. Lukunopeuksissakaan ei ole huomauttamisen varaa, mutta OnePlus on peräkkäisessä luvussa selkeästi joukon paras.

Yleistä suorituskykyä simuloiva PCMark testaa puhelimen tehokäytössä ja graafisessa väännössä. Honorit jäävät sen osalta selkeästi kilpailijoidensa taakse lähes 20 prosentin erolla.

Käytännössä Honor 20 Pro osoittautui testitulosten veroiseksi päivittäisessä käytössä. Suorituskyky ei jäänyt pullonkaulaksi monipuoliselle tehokäytölle. Pelit pyörivät 20 Pro’lla mainiosti, eikä raskaimpiakaan pelejä tarvitse jättää väliin. Joskin varsinkin raskaimpia graafisia mittauksia tehdessä throttlausta ilmeni jossain määrin, ja puhelin lämpeni merkittävästi. Itse pelitesteissä ongelmaa ei kuitenkaan havaittu.

Neljän ampeeritunnin akku ja Honorin virranhallinta siivittävät 20 Pro’n akkukeston hyväksi. Käytännössä puhelinta pitää tosissaan kurittaa, jos akun haluaa loppumaan kesken päivän. Aktiivisessa käytössä puhelimella pärjää puolitoista vuorokautta ja kevyemmällä käytöllä kaksi. Akku kestää pitkään myös pelatessa.

Geekbenchin akkutestissä Honor 20 Pro pärjää mainiosti. Yhdentoista tunnin ja kuuden minuutin tulos on erinomainen rasitustulos ja viestii puhelimen toimivan raskaammassakin tai pelikäytössä ongelmitta.

Lataus mukana tulevalla, 22,5 watin pikalaturilla sujuu mukavan nopeasti. Vartissa akku latautuu tyhjästä 25 prosentin varaukseen. Puolessa tunnissa varaus on 47 prosenttia ja tunnissa 84 prosenttia. Sen jälkeen latausnopeus selkeästi hiipuu. Täyteen akku on latautunut tunnissa ja kolmessa vartissa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttö ja kokemukset
  3. Kamerat
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto