Testi | Honor 9A – Edullisen puhelimen akku kestää pitkään, mutta sovelluspulan takia käytettävyys ei ole kaksinen

01.10.2020 20:00 | Ilari Hauhia

Honor 9A on Honorin ensimmäinen pelkällä AppGallerylla varustettu puhelin. 149 euron hinnallaan se kuuluu markkinoiden edullisimpaan päähän, mutta tämä näkyy myös käytössä. Googlen sovellusten puuttuminen ja takelteleva suorituskyky kiusaavat arjessa, mutta samalla pitkä akkukesto ilahduttaa.

Puhelinten noin 150 euron hintaluokka ei ole Suomessa yhtä tiukasti kilpailtu kuin vaikkapa noin 300 euron hintaluokka. Niissä malleissa, joita 150 euron hintaluokassa tarjotaan, on usein karsitut ominaisuudet, eikä esimerkiksi puhelimien suorituskyvyltä kannata odottaa liikoja. Honor julkaisikin taannoin uuden Honor 9A:n täydentämään budjettiluokkaa uudella mallilla.

Honor 9A:n lisäksi 150 euron hintaluokasta löytyvät esimerkiksi 149 euron hintainen Xiaomi Redmi Note 8T sekä useita erilaisia alennuspuhelimia. 129 eurolla voi hankkia Samsung Galaxy A20e -mallin ja tuore Xiaomi Redmi 9 maksaa 169 euroa. Lisäksi budjettipuhelinta etsivän kannattaa aina tarkistaa, millaisia puhelimia voisi saada käytettyinä.

Honor 9A:n hankintaa pohtivien kannattaa ensimmäisenä huomata, että vaikka kyse on Android-puhelimesta, ei siitä löydy lainkaan Play Storea tai muita Googlen palveluita, kuten vaikkapa Google Mapsia, YouTubea tai Google Drivea. Niiden sijaan puhelimessa on Huawein malleista tuttu AppGallery-sovelluskauppa, jonka sovellusvalikoima ei ainakaan vielä ole läheskään yhtä laaja kuin Play Storen.

6,3 tuuman näytöllä varustetussa Honor 9A:ssa hyödynnetään useista muistakin budjettisarjan puhelimista tuttua MediaTek Helio P22 -järjestelmäpiiri, jota tukee kolme gigatavua keskusmuistia ja 64 gigatavua tallennustilaa. Kameroita puhelimen takaa löytyy kolme ja edestä yksi. Honor 9A:n paras puoli on sen muhkea 5000 milliampeeritunnin akku, jota kuitenkin ladataan vanhentuneen microUSB-portin kautta.

Honor 9A:n myyntipakkaukseen kuuluvat puhelimen lisäksi laturi, latauskaapeli ja käyttöohjeet.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttöliittymä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto