UUSIMMAT

Käyttöönotto ja ulkoinen olemus

20.03.2019 10:00 | Ilari Hauhia | 1

Käyttöönotto ja ulkoinen olemus

Honor Watch Magic otetaan käyttöön lataamalla Huawei Health -sovellus älypuhelimeen. Tämän jälkeen sovellus ja kello yrittävät parittaa toisensa. Toisin kuin Watch GT:n kanssa, ei käyttöönotossa ollut Watch Magicin tapauksessa ongelmia.

Älykello ja puhelin myös pysyivät yhteydessä hyvin, ja ilmoitukset saapuivat älypuhelimesta kelloon luotettavasti. Laite ei kuitenkaan osaa kuitata ilmoituksia automaattisesti pois kellosta mikäli ne on nähnyt jo älypuhelimen näytöllä. Ilmoitukset täytyy siis aina tyhjentää manuaalisesti.

Watch GT:n kenties paras yksittäinen ominaisuus oli sen loistava, jopa kahden viikon käytön kattava akkukesto. Sekä Watch GT että Watch Magic toimivat samalla ARM Cortex M4 -suorittimella, mutta Watch Magicin tapauksessa akku kestää jatkuvalla sykemittauksella ja GPS:n käytöllä kahden viikon sijaan vain noin neljä päivää.

Moniin muihin älykelloihin verrattuna neljä päivää on kuitenkin edelleen hyvä suoritus, ja tarvittaessa älykellon akku on ladattavissa täyteen noin tunnissa.

Kellotaulun ympärillä kulkee numeroita nollasta 60:een. Ulkoisesti Watch Magic on yksinkertainen ja kohtuullisen tyylikäs, eikä sitä hävetä käyttää hieman juhlallisemmissakaan tilaisuuksissa.  Suomessa Watch Magic on saatavilla testilaitteen kaltaisena hopeisena, mutta myös mustana mallina.

Testikellossa käytetty ranneke on ulkopuolelta ruskeaa tekonahkaa ja sisäpuolelta kumia. Ranneke on varsin mukava arkikäytössä ja näyttää hyvältä. Urheillessa rannekkeen sisäpinta tuntuu kuitenkin liukkaalta, minkä vuoksi älykello saattaa liikkua ranteessa, ellei sitä kiristä hyvin tiukalle. Ranteesta tapahtuva sykemittaus ei tietenkään onnistu, mikäli älykello liikkuu ranteessa kesken harjoituksen.

Älykellossa on 1,2-tuumainen näyttöpaneeli, joka tuntuu ranteessa merkittävästi pienemmältä kuin 1,39-tuumainen Watch GT. Näin ollen Watch Magic on oiva valinta niille, jotka etsivät sirompaa älykelloa. Watch Magic painaa vain 39 grammaa, joten kello on helppo ”unohtaa” ranteeseen. Matalan profiilin ansiosta se ei myöskään tartu hihaan.

Watch Magicin 390 x 390 -resoluutiolla toimivan näytön laatu on esimerkiksi Xiaomi Amazfit Stratokseen verrattuna varsin hyvä. Näyttö on kirkas ja pienestä koosta huolimatta ruutua on helppo lukea myös päivänvalossa tai vaikkapa juostessa.

Kellotauluja on tarjolla yhteensä 13, eikä Watch Magiciin ole ainakaan toistaiseksi mahdollista asentaa kustomoituja kellotauluja. Kellotaulujen valikoima on hieman kehno, eikä yksikään tarjolla olevista vaihtoehdoista välttämättä tunnu täydelliseltä, mutta kohtuullisen hyviä vaihtoehtoja on onneksi olemassa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttöönotto ja ulkoinen olemus
  3. Käyttö
  4. Yhteenveto
Keskustelu

Muropaketin uusimmat