Uusimmat

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

05.07.2020 11:00 Ilari Hauhia

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

Motorola Moto G8 Power -puhelimessa on yhteensä neljä kameraa. Pääkameran kennon tarkkuus on 16 megapikseliä ja aukkoarvo f1.7. Sitä tukee kaksi kahdeksan megapikselin kameraa, joista toinen on laajakulmakamera ja toinen telekamera. Molempien kameroiden aukkoarvot ovat f2.2. Neljäs kamera on kahden megapikselin makrokamera.

Pääkamera hoitaa tonttinsa mallikkaasti omassa hintaluokassaan, kunhan valoa riittää tarpeeksi. Kuvat ovat tarkkoja ja värikkäitä, joskin värimaailma on kuvissa varsin korostunut. Myös kontrasti ja valkotasapaino ovat onnistuneet kohtalaisen hyvin, joskin kontrasti on melko voimakasta.

Myöskään tele- ja laajakulmakameroiden toiminnassa ei ole valitettavaa päivänvalossa. Makrokameralle on yleisesti hankalampi keksiä käyttötarvetta, eivätkä sen ottamat kuvat ole läheskään yhtä tarkkoja kuin muiden kameroiden, mutta tietyissä kuvaustilanteissa  siitäkin voi olla hyötyä.

Ikävä kyllä hämärässä kaikkien kameroiden suorituskyky laskee merkittävästi ja kuvista tulee suorastaan suttuisia. Moto G8 Powerissa ei ole erillistä yökuvaustilaa, mikä löytyy monista muista saman hintaluokan edustajista, mikä pahentaa ongelmaa entisestään.

Videokuvaus onnistuu Moto G8 Powerilla joko 1080p-tarkkuudella ja enintään 60 FPS:n nopeudella tai 4K-tarkkuudella 30 FPS:n nopeudella. Digitaalinen kuvanvakain on tarjolla vain 1080p-tarkkuudella kuvattaessa. Videokuvan laatu on keskimäärin kohtalaista, mutta osa kuvasta saattaa palaa puhki, eikä väritoisto ole aina parhaimmasta päästä.

Moto G8 Powerin käyttämä Snapdragon 665 tarjoaa 250 euron hintaluokassa hyvää suorituskykyä. 11 nanometrin prosessilla valmistettu kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri muodostuu neljästä 2,0 gigahertsin taajuudella toimivasta Kryo 260 Gold -ytimestä ja neljästä 1,8 gigahertsin taajuudella toimivasta Kryo 260 Silver -ytimestä. Grafiikkapiiri on Adreno 610 ja keskusmuistia puhelimessa on neljä gigatavua.

Kuten mainittua, sujuu arkikäyttö, kuten sosiaalisen median ja netin selaamisen, viestittely ja kuvaaminen Snapdragon 665:n avulla jouhevasti. Myöskään valikot eivät hidastele peruskäytössä.

Verrokeiksi Moto G8 Powerille valittiin noin 200 euron hintainen Honor 9X Lite, nykyään alle 200 euroa maksava P Smart Z sekä hieman kalliimpi 350 euron sisarmalli Motorola One Hyper, jossa on hyödynnetty Snapdragon 675:ttä. Honor 9X Litessä ja P Smart Z:ssa käytetään samaa Kirin 710F -järjestelmäpiiriä.

Muistien nopeutta veraavassa Androbench 5 -testissä One Hyper erottui testijoukosta huomattavasti edukseen. Kolme muuta mallia suoriutuivat kohtalaisen tasaväkisesti, joskin Moto G8 Powerin satunnainen lukunopeus oli ilahduttavan korkea.

Yleistä suorituskykyä mittaavassa Antutussa tehokkaammalla Snapdragon 675:llä varustettu Motorola One Hyper kiilaa jälleen testijoukon kärkeen, kuten oli odotettavissa. Moto G8 Power asettuu testissä Honor 9X Liten ja P Smart Z:n väliin.

Suorittimen suorituskykyä mittaavassa Geekbench 5:ssä Moto G8 Power jäi testijoukon hännille, mutta erot Kirin 710F:llä varustettuihin laitteisiin eivät ole suuria. Motorolan One Hyper voitti tutuksi tulleeseen tapaan myös Geekbench 5 -vertailun.

Graafista suorituskykyä mittaavassa GFXBenchissä koko testijoukko suoriutui hyvin tasaväkisesti.

Yleistä suorituskykyä mittaavassa PCMarkissa Moto G8 Power ja Honor 9X Lite olivat hyvin tasavertaisia, eikä Motorola One Hyperkään kirinyt kovin kauas edelle.

Akkukesto on Moto G8 Powerin vahvin osa-alue. 5000 milliampeeritunnin akku ei ole ennennäkemätön, mutta se on varsinkin hintaluokassaan loistava vaihtoehto.

Akku riittää aktiivisellakin käytöllä päiväksi ja maltillisemmalla käytöllä akku jaksaa vielä toisenkin vuorokauden. Hyvin varovaisella käytöllä akku kestänee vielä kolmannellekin vuorokaudelle, mutta silloin laturia alkaa etsiä jo toden teolla.

Geekbenchin akkutestissä Moto G8 Powerin akkukesto osoittautui edukseen. Puhelin peittosi testijoukon merkittävällä erolla muihin verrokkeihin. Myös tosielämän käyttökokemukset ovat linjassa akkutestin hyvän tuloksen kanssa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näyttö, olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat