Uusimmat

Kamera ja suorituskyky

08.03.2020 10:00 Ilari Hauhia

Kamera ja suorituskyky

One Hyperin takapuolelta löytyy vasempaan ylänurkkaan asetettu kaksoiskamera. 64 megapikselin pääkameran aukkoarvo on f1.8. Ovaalin muotoiseen kameramoduuliin on asetettu myös kahdeksan megapikselin laajakulmakamera.

Kameraohjelmisto aukeaa varsin rivakasti ja muutenkin se hoitaa hommansa hyvin. Saatavilla olevia kuvaustiloja ovat muun muassa suljinnopeuden ja valkotasapainon säätämisen mahdollistava ammattilaistila, videokuvaustila sekä erillinen yökuvaustila.

64 megapikselin kameralla otetut kuvat ovat varsinkin päivänvalossa onnistuneita, ja puhelimen kamera erottuu edukseen varsinkin omassa hintaluokassaan. Ainoana miinuspuolena kuvien prosessointi kestää välillä hieman pitkään.

Otettujen kuvien väritoisto on onnistunut, ja yksityiskohdat erottuvat niistä selvästi. Myös automaattitarkennus ja HDR-toimivat hyvin ja nopeasti.

Kahdeksan megapikselin laajakulmakameran toiminta ei ole aina yhtä sulavaa ja sillä otetuissa kuvissa voi huomata myös vääristymää, mikä on tosin tavallista laajakulmakameroille. Laajakulmakameran ottamat kuvat ovat myös varsin usein epätarkkoja. Eroa alleviivaa erikseen pääkameran erinomaisuus, sillä sen laatuun tottumisen jälkeen laajakulmakameran tuotokset ovat harmillisen keskinkertaisia.

Puhelimen 32 megapikselin etukamera liukuu esiin riittävän nopeasti, ja sen avulla voi ottaa selfieitä vaikkapa sosiaalista mediaa varten hyvillä mielin. Kuvien laatu ei kuitenkaan yllä mitenkään pääkameran tasolle. Kuvien yksityiskohdat tallentuvat etukameran kautta pääsääntöisesti hyvin, mutta kuvat voivat näyttää välillä hieman liian pitkälle prosessoiduilta.

Hämäräkuvaus onnistuu, mikäli kameran saa pidettyä kuvaushetkellä paikallaan. One Hyperin automatiikka osaa kääntää yökuvaustilan päälle automaattisesti, joten käyttäjän ei tarvitse muistaa sitä itse. Laajakulmakameralla kuviin ilmestyy hämärällä melko paljon kohinaa, joten hämäräkuvauksessa kannattaa pitäytyä pääkamerassa.

Kuten lyhyeltä testivideolta voi huomata, on myös käsivaralta kuvatun videokuvan laatu aivan käyttökelpoista. Kuvaus onnistuu joko 60 FPS:n nopeudella ja 1080p-tarkkuudella tai 2160p-tarkkuudella ja 30 FPS:n nopeudella.

Suorituskyvyn puolesta lokakuussa 2018 julkaistu 11 nanometrin prosessilla varustettu Snapdragon 675 ei tarjoa aivan nykyhetken parasta suorituskykyä, mutta keskiluokan puhelimeen se riittää varsin hyvin.

Kahdeksanytiminen Snapdragon 675 muodostuu kahdesta 2,0 gigahertsin taajuudella toimivasta Kryo 460 Gold -ytimestä ja kuudesta 1,7 gigahertsin taajuudella toimivasta Kryo 460 Silver -ytimestä. Grafiikkapiiri on Adreno 612 ja keskusmuistia puhelimessa on neljä gigatavua.

Mikä tärkeintä, on arkikäyttö, kuten sosiaalisen median ja netin selaamisen, viestittely ja kuvaaminen Snapdragon 675:n avulla keskimäärin hyvin sulavaa. Myöskään valikot eivät hidastele peruskäytössä.

Testipuhelimen verrokeiksi valittiin tällä kertaa laitteita hieman eri hintaluokista. Varsin suora kilpailija One Hyperille on katuhinnallaan Honor 20 Pro. OnePlus 7T edustaa pykälää kalliimpaa luokkaa, mutta antaa samalla hyvän kuvan siitä miten paljon lisätehoa on tarjolla noin 200 eurolla. Vastaavan summan säästää mikäli päätyy edullisemman luokan Huawei P Smart Z -malliin.

 

PCMark mittaa puhelimen yleistä suorituskykyä arkipäiväisissä tehtävissä.  One Hyper peittoaa edulisemman Huawei P Smart Z:n ja sijoittuu hieman suunnilleen saman verran maksavan Honor 20 Pron taakse pisteissä. Kalliimpi OnePlus 7T on selvästi joukon suorituskykyisin.

Geekbench 4:ssä PCMarkin tulosjärjestys pysyy samana, mutta Honor 20 Pro on varsinkin useampaa ydintä hyödyntävässä testissä huomattavasti One Hyperiä tehokkaampi. Toisaalta erot huomattavasti edullisempaan P Smart Z:aan eivät ole enää kovin kovin suuria.

Androbenchissä One Hyper sijoittuu jälleen Honor 20 Pron ja Huawei P Smartin välimaastoon, OnePlus 7T:n hiihtäessä kaukana edellä Sequential Read -testiosuudessa. Sequential write -nopeudessa Honor 20 Pro  on selvästi joukon paras.

Graafista suorituskykyä mittaavassa testissä One Hyper on samoissa tuloksissa huomattavasti edullisemman P Smart Z:n kanssa ja jää kauas Honor 20 Pron ja OnePlus 7T:n taakse.

Antutu-testin uusimmasta versiosta ei ole kaikista verrokkilaitteista saatavilla tulosta, joten kerromme mittaustuloksen vain lukuna: 212557.

Motorola One Hyperin 4000 milliampeeritunnin akku kestää  kestää helposti peruskäytössä yhden päivän ajan kohtuullista käyttöä, eikä akku ole päivän lopussa välttämättä vielä edes aivan lopussa. Kevyellä käytöllä akusta voinee tiristää virtaa jopa kahdeksi päiväksi.

Myös Geekbench-akkutesti kertoo samaa, sillä akkutestissä One Hyper sijoittuu niin ikään hyvin akkutestissä pärjänneen Huawei P Smart Z:n kanssa samoihin lukemiin.

Myös 27 watin pikalataus on mukavan nopea, sillä akun lataaminen tyhjästä täyteen vie vain noin tunnin. Langatonta latausmahdollisuutta puhelimessa ei ole.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näyttö, olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera ja suorituskyky
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat