Suorituskyky ja akkukesto

25.07.2019 08:00 | Ilari Hauhia

Suorituskyky ja akkukesto

Nokia 4.2 -puhelimen suorituskyky ei ole parhaimmasta päästä. Puhelimen sydämenä toimii Snapdragon 439, mutta kuten aiemmin mainittua ei sen teho riitä aina edes peruskäyttöön. Nykimistä näkyy jo valikoissa ja tavallisissa sovelluksissa, kuten selaimessa tai Facebookissa, raskaammista peleistä puhumattakaan.

12 nanometrin prosessilla valmistettu kahdeksanytiminen Snapdragon 439 koostuu kahdesta kahden gigahertsin kellotaajuudella toimivasta Cortex -A53-ytimestä ja kuudesta 1,45 kellotaajuudesta toimivasta Cortex A53 -ytimestä. Grafiikkapiirinä toimii Adreno 505.

Nokia 4.2:n teho riittää kuitenkin arkikäyttöön, mikäli silloin tällöin esiintyvä hidastelu ei haittaa ja tärkeintä on puhelimen matala hinta.

Suorituskykymittausten verrokeiksi otettiin hyvin tarkkaan testihetkellä samassa katuhintaluokassa painiva Kirin 710 -suorittimella varustettu Huawei P Smart 2019 sekä pientä pykälää kalliimpi, Snapdragon 630 -mobiilialustaa hyödyntävä Sony Xperia 10.

Muistien toiminta on Androbenchin mittausten perusteella Nokia 4.2:n muistit toimivat kohtalaisesti, joskin  kirjoitusnopeuksissa on parantamisen varaa.

Graafista suorituskykyä mittaavassa Antutussa Nokia 4.2 häviää selvästi Huawei PSmartille, mutta on lähes tasoissa Sony Xperia 10:n kanssa. Samaa osa-aluetta testaavassa GFXBenchissä kisa PSmartin kanssa on oli jo tasaisempi, kun taas Xperia 10 jäi jo Nokia 4.2:n taakse.

Prosessorin suorituskykyä mittaavassa Geekbenchissä Nokia 4.2 jää sekä yhden että useamman ytimen testeissä PSmartin jalkoihin. Yhdellä ytimellä Nokia 4.2 on Sony Xperia 10:ntä hitusen tehokkaampi, mutta useammalla ytimellä Xperia 10 vetää pidemmän korren.

Yleistä suorituskykyä simuloivassa PCMarkissa Nokia 4.2 -puhelimessa käytetty Snapdragon 439 jää jälleen kerran viimeiseksi, joskaan ero Xperia 10:een ei ole suuri.

Kuormituksen alla olevan puhelimen akkukestoa mittaavassa Geekbench-testissä Nokia 4.2 kesti vain neljä tuntia ja 39 minuuttia. Tulos on kehno varsinkin Huawei PSmartiin verrattuna, joka jaksoi pyörittää testiä lähes kaksi kertaa pidempään.

Kevyellä käytöllä Nokia 4.2:n 3000 milliampeeritunnin akusta voi riittää virtaa koko päiväksi. Aktiivisemmassa käytössä puhelin vaatinee kuitenkin vaatia latausta jo kesken päivän, ja erityisesti videoiden toistaminen tuntuu syövän akkua melkoisella tahdilla. Myös pelit haukkasivat lyhyessäkin ajassa ison siivun akun varauksesta.

Vanhentuneen micro-USB-portin kautta tapahtuvaan lataukseen kannattaa varata aikaa, sillä Nokia 4.2 ei tue pikalatausta. Mukana tulevalla viiden watin laturilla akun lataaminen täyteen kestää noin kaksi tuntia ja 40 minuuttia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto