Uusimmat

Suorituskyky ja akkukesto

29.03.2019 12:00 Osku Kannisto

Suorituskyky ja akkukesto

Nokialta sopii odottaa hyvää suorituskykyä Snapdragon 845 -piirisarjan ja kuuden gigatavun keskusmuistin ansiosta. Oletukset vahvistuivat selkeästi testimittauksissa, josta Nokia selvisi kiitettävin arvosanoin. Mitään selkeää heikkoutta ei havaittu ja puhelin pärjää omassa hintaluokassaan erinomaisesti ja haastaa kohtuullisen tasaväkisesti myös kalliimmat lippulaivat.

Graafinen suorituskyky on Nokiassa kunnossa. Antutun ja GFXBenchin tulokset on hyvin samalla viivalla Honorin ja OnePlussan huippumallien kanssa. Käytännössä nämä kaikki puhelimet sopivat mainiosti raskaimmillekin peleille.

Suorituskyvystä eritoten prosessorin toimintaa mittaavassa Geekbenchissa Nokian tulokset ovat odotetusti lähes identtiset saman piirisarjan omaavan OnePlussan kanssa. Honor vetää pisimmän korren ja eroaa edukseen muista vain yhtä ydintä kuormitettaessa.

Muistin nopeutta mittaavan Androbenchin tuloksissa ei ole mitään yllättävää. Nokian tulokset pärjäävät hyvin kilpailijoita vastaan, joskin Honor on aavistuksen muita nopeampi.

Yleistä suorituskykyä monipuolisemmin mittaava PCMark antaa osviittaa puhelimen soveltuvuudesta tehokäyttöön. Nokia 9 PureView:n tulos on erinomainen ja lupaa hyvää myös puhelimen oletettua käyttöikää ajatellen.

Hyvä suorituskyky tuli todettua myös käytännössä. Puhelinta on mukava käyttää, kun mikään ei nyi ja kaikki toimii nopeasti. Pelikäytössä puhelimen keskelle sijoitettu näyttö ajaa asiansa erinomaisesti eikä raskaissakaan peleissä törmätty tökkimiseen vaan kaikki rullasi hyvin.

Puhelin lämpeni jossain määrin kovassa pelikäytössä, mutta epämukavaksi sen lämpö ei noussut. Kiiltävä takapinta sen sijaan vaatii tukevan otteen puhelimesta molemmilla käsillä pelatessa.

Nokia 9 PureView:n 3,3 ampeeritunnin akku ei enää nykymittapuulla ole iso, mutta muutaman vuoden ikäisiin puhelimiin verrattuna selkeä parannus. Testeissä kävi silti selväksi, että isommallekin akulle olisi kysyntää.

Päivittäiskäytössä peruskäytössä puhelimen akku riittää yhteen päivään. Kameran käyttö ja kuvien siirto pilvipalveluihin syö akkua varsin vauhdikkaasti, minkä vuoksi akun saa huomaamattaan loppumaan helpostikin kesken päivän.

Geekbenchin akkutesti vahvistaa käytännön havaintoja. 6 tunnin ja 52 minuutin tulos on nykypäivän puhelimissa keskinkertainen ja jää selkeästi jälkeen OnePlussasta ja Honorista.

Lataaminen hoidettiin laitteen mukana tulleella 10 watin USB-C-liitäntäisellä laturilla. Nokian latauskäyttäytyminen olikin poikkeuksellisen hidasta. Puolessa tunnissa akun varaus oli vain 24 prosenttia. Tunnissa latausta oli 52 prosenttia. Täyteen lataukseen kului kaksi ja puoli tuntia. Huomion arvoista on, että Nokia tukee lisäksi langatonta latausta, mikä on harvinaista sen hintaluokassa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset ja tuntuma
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat