Uusimmat

Suorituskyky ja akkukesto

21.11.2018 18:00 Osku Kannisto

Suorituskyky ja akkukesto

OnePlus-puhelimet ovat tunnettuja erinomaisesta suorituskyvystään, eikä 6T-malli poikkea linjasta. Koska valmistajan päivitystahdissa esitellään vuosittain kaksi uutta puhelinta, tarkoittaa tämä käytännössä, että 6T:ssä on käytössä samat piirisarjat kuin 6:ssa. Puhelimen Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri ja Adreno 630 -grafiikkapiiri ovat edelleen Android-maailman nopeimpia, joten teho on erittäin kilpailukykyinen.

OnePlus 6T:n ruhtinaallisen kuuden gigatavun keskusmuistin ohella myynnissä on kahdeksan gigatavun versio, jolla moniajo ja kookkaat pelit ainakin teoriassa nopeutuvat entisestään.

Tallennustilan kasvattaminen minimissään 128 gigatavuun on tervetullut uudistus, joka pidentää puhelimen elinkaarta. Muistikorttipaikkaa 6T:stä ei nimittäin löydy. Muropaketin testilaite edusti 8/128 gigatavun malliversiota.

Suorituskyky on käytännössä yksi merkittävimmistä syistä OnePlussan hankkimiselle. Jo pienellä käytöllä oppii nopeasti arvostamaan viiveetöntä toimintaa, joka edullisemmissa puhelimissa jää haaveeksi. Sovellusten selaus, käynnistys ja rinnakkain ajo toimii mallikelpoisesti, eikä testeissä törmätty mihinkään nykimiseen.

Suoritustehon huomaa selkeimmin peleissä. Pelit rullaavat käytännössä sulavasti ruudun maksimaalisella päivitysnopeudella 60 FPS. Pelinautintoa lisää iso ruutu. Sen ainoa pieni miinus on epäsymmetrisyys. Loven puolelta suurimmassa osassa peleistä kuva ei yletä reunaan, vaan rajataan loven alaosaan. Näin kuvan toinen reuna jää suoraksi ja toiseen tulee pyöreät kulmat näytön perusteella.

Suorituskyky tulee selväksi myös nopeustesteistä. Käytännössä suorituskyky on lähes identtinen OnePlus 6:een verratessa, joskin optimoinneilla on saatu marginaalisia eroja aiempaan. Pelikäyttöön OnePlus 6T on erinomainen vaihtoehto varsinkin huomioiden laitteen selkeästi muita huippupuhelimia edullisemman hinnan ja isomman akun.

Geekbench-tulokset osoittavat, että OnePlus 6T pärjää mainiosti myös huomattavasti kalliimmille puhelimille. Eroa OnePlus 6:een ei synny käytännössä lainkaan.

Muistin luku- ja kirjoitusnopeutta testaavassa Androbenchissä OnePlus 6T on käytännössä samalla linjalla muiden huippupuhelinten kanssa. Tulokset ovat käytännössä identtiset 6:een verratessa.

Antutu ja GFXBench osoittavat OnePlussan soveltuvat erinomaisesti pelikäyttöön. Vääntöä riittää ongelmitta raskaimmankin grafiikan pyöritykseen. Pelikäyttöä on tulosten varjossa optimoitu entisestään, kun tuloksia vertaan OnePlus 6:een.

Raskasta hyötykäyttöä simuloivassa PCMarkissa OnePlus 6T pärjää erinomaisesti ja nappaa niukasti kärkipaikan.

Myös Javascript-nopeutta eli raskaampaa nettisurffausta simuloivassa SunSpiderissa OnePlus 6T osoittaa käytännönnopeutensa. Pienempi tulos on parempi.

OnePlus 6T:n akun kapasiteettia on kasvatettu 3,7 ampeerituntiin. OnePlus 6:n akku on 3,3 ampeerituntia, käytännössä akkukesto on kasvanut noin 20 prosenttia. Akku riittää aktiivisessa käytössä hyvin koko päivään ja säästeliäästi pitkälle toiseenkin päivään.

Pikalaturilla puhelinta saa tankattua nopeasti. Kannattaa kuitenkin huomata, että OnePlus käyttää omaa Fast Charge -pikalataustaan, joten puhelimen saa ladattua nopeasti vain valmistajan omilla latureilla.

Geekbenchin tehokäyttöä simuloivassa akkutestissä isompi akku siivitti OnePlus 6T:n tuloksen kiitettävästi yli kahdeksaan tuntiin (483 minuuttia). Ero 6:n kuuteen ja puoleen tuntiin on jo merkittävä.

Akun lataus mukana tulevalla 20 watin pikalaturilla onnistui rivakasti. Puolessa tunnissa tyhjä akku saavutti 48 prosentin varauksen. Täyteen akun sai tunnissa ja vartissa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto