Uusimmat

Suorituskyky ja akkukesto

07.05.2020 20:00 Kai Taipale

Suorituskyky ja akkukesto

OnePlus 8 Pro sisältää myös järeää rautaa. Tehoista vastaa tämän hetken huippua edustava Qualcommin Snapdragon 865 (kahdeksanytiminen, 1 x 2,84 GHz + 3 x 2,4 GHz + 4 x 1,8 GHz), grafiikkasuorittimena toimii Adreno 650.

Niiden lisäksi puhelimessa on malliversiosta riippuen joko 8 tai 12 gigatavua uutta LPDDR5 RAM-muistia. Tämän OnePlus väittää nopeuttavan muistinkäyttöä parhaimmillaan jopa 30 prosenttia ja vähentävän virrankäyttöä 20 prosenttia. UFS 3.0 -tallennustilaa on tarjolla joko 128 tai 256 gigatavua. Muistikorttipaikkaa ei totuttuun tapaan puhelimessa kuitenkaan ole.

Nämä ominaisuudet takaavat sen, ettei puhelin hyydy tiukimmissakaan pelisessioissa ja sama näkyy myös suorituskykytesteissä.

Graafista suorituskykyä mittaavissa Antutu- ja GFXBench-testeissä OnePlus 8 -mallit kiilaavat kärkeen. Samsung Galaxy S20 Ultra pysyttelee kohtuullisesti kintereillä, mutta Huawei P40 Pro jää selvästi jälkeen. Antutu-testissä 8 Pro ottaa hieman kaulaa pikkuveljeen, mutta ero jää hyvin pieneksi.

Snapdragon 865 on tehokas mobiilisuoritin, joka näkyy kummankin OnePlus-nykymallin lähes tasatuloksissa. Yrityisesti useamman ytimen tulos on jopa kymmenisen prosenttia parempi kuin Huawein. Yhden ytimen tulos on Samsungilla oikein mainio, mutta useammalla ytimellä se jää selvästi Huawein taakse.

PCmark-testissä OnePlus 8 Pro hyötyy pikkuveljeään nopeammasta LPDDR5X-muististaan. Tämäkään ei kuitenkaan auta siivittämään kumpaakaan testin kärkeen, vaan Samsung pitää tässä niukasti kärkisijansa.

OnePlus 8 Pro’n nopeammat muistit eivät muistin nopeutta mittaavassa Androbench-testissä näy. Molempien OnePlus-mallien tulokset ovat hyvin lähellä toisiaan sekä Samsungia. Huawein tuloksissa on enemmän vaihtelua, vaikka se monessa osiossa kiilaakin hyvin niuksasti kärkeen.

Koska runsas teho, suurempi näyttö sekä 5G-yhteydet haukkaavat reippaasti virtaa, on myös akun kapasiteettia kasvatettu 4510 milliampeerituntiin, mikä ei tunnu ainakana yhtään liioitellulta. Tavanomaisessa peruskäytössä (alle kolmen tunnin ruutuaika, valokuvausta, surffailua sekä sekalaisten sovellusten käyttöä) puhelimella ei tehnyt alkuunkaan tiukkaa selvitä aamusta iltaan. Käytännössä tällöin illalla akkua oli jäljellä noin puolet.

Rankempi käyttö, kuten pelaaminen, videokuvaus kirkkaassa kelissä tai testisoftien ajo muutti tilannetta merkittävästi. Tällöin piti jo käyttöä hillitä, jotta akkua ei tarvinnut lisäladata päivän aikana.

Geekbench-akkutesti paljastaa selkeästi, että nopeampi ruudunpäivitys on merkittävä akkusyöppö. Ero matalampaa tai korkeampaa näyttötarkkuutta käytettäessä jäi vain noin 20 minuuttiin. Sen sijaan ero 60 ja 120 hertsin välillä nousi jopa 1,5 tuntiin. OnePlus-mallien tulokset ovat kautta linjan mainioita, vain Huawei P40 Pro pääsee edes lähelle, Samsungin akkukesto on kaikilla näyttövaihtoehdoilla heikoin.

Puhelimen laturi on Warp Charge 30 (5V/6A). Alun perin valmistajan Warp Charge -lataus oli yksi nopeimmista lataajista, mutta tässä kilpailijat ovat ottaneet kiinni, ja paikoitellen menneet jo ohikin. Mikään hidas ladattava OnePlus 8 Pro ei silti todellakaan ole, vaan puolessa tunnissa saa akkuun noin 62 prosenttia virtaa. Täyteen puhelin latautuu vähän reilussa tunnissa.

OnePlus on myös vastannut monen toiveisiin, ja tuonut langattoman latauksen OnePlus 8 Pro -malliin. OnePlus ei kuitenkaan halunnut tuoda mitä tahansa langatonta latausta, vaan tuo samalla lisävarusteena (70 €) myyntiin oman Warp Charge 30 -langattoman laturinsa.

Langattomaksi laturiksi se onkin erittäin nopea. Testissä 50 prosentin lataustaso saavutettiin huimassa 28 minuutissa, ja tunnissa päädyttiin yli 90 prosenttiin. Täynnä akku oli tunnissa ja vartissa eli vain noin kymmenen minuuttia kaapelia hitaammin.

Kääntöpuoli nopeudessa on puhelimen reipas lämpeneminen – ellei peräti kuumeneminen. Tätä vastaan pystymallisessa langattomassa latauslaitteessa on tuuletin, jonka puhinaa ei halua kuunnella ainakaan yöpöydällä. Hidastamalla latausnopeutta, pääsee eroon myös tuuletinmelusta.

Puhelimessa onnistuu nyt lisäksi käänteinen langaton lataus, jonka avulla hoituu Qi-yhteensopivien laitteiden lataaminen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja näyttö
  3. Kamera ja käyttöjärjestelmä
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat