Testi: OnePlus Nord -puhelin on tasapainoinen ja houkutteleva kokonaisuus loistavalla hinta-laatusuhteella

27.07.2020 11:00 Ilari Hauhia

OnePlus Nord vaikutti lupaavalta kokonaisuudelta jo nopeiden ensituntumien kohdalla. Kun laitteeseen on tutustunut vielä tarkemmin voi luottavaisin mielin sanoa, että laite lukeutuu tällä hetkellä parhaimpiin 400 euron hintaluokan puhelimiin.

OnePlus aloitti valmistajana julkaisemalla kohtuuhintaisia, mutta silti teknisiltä ominaisuuksiltaan jopa lippulaivamalleja haastavia puhelimia. Sittemmin OnePlus -puhelimien hinnat ovat vuosien varrella nousseet muiden valmistajien lippulaivojen tavoin.

OnePlus Nord on puhelin, joka tuo OnePlussan takaisin 400 euron hintaluokkaan. Alhaisemmasta hinnasta huolimatta kyse on kuitenkin erittäin pätevästä laitteesta aina 5G-yhteyksiin asti.

Kilpailijoita OnePlus Nordilla riittää. Noin 350-450 euron hintaluokan puhelimista voi napata itselleen esimerkiksi Muropaketin testissä aiemmin käyneen Motorola One Hyperin tai One Zoomin, Samsung Galaxy A71:n, Xiaomi Mi 10 Liten, tai Applen leiristä tuoreen iPhone SE:n. Kovan haasteen heittää myös Motorola moto G 5G Plus, joka tarjoaa Nordin tapaan 5G-yhteyden. Myös vanhempia korkeamman keskiluokan tai jopa lippulaivaluokan malleja voi löytää alennusmyynneistä 400 euron tuntumasta.

Mutta OnePlus Nord tarjoaa useita ominaisuuksia, joita kilpailijoista ei löydy. Esimerkiksi 90 hertsin virkistystaajuudella toimiva näyttö lisää käyttömukavuutta huomattavasti. OnePlus Nordin hintaluokan kilpailijoista tätä ominaisuutta ei kovinkaan monesta löydy. OnePlus Nordin 6,44-tuumaisen FluidAMOLED-näytön tarkkuus on 2400 x 1080 pikseliä ja kuvasuhde 20:9.

OnePlussan takakuori on lasia ja testilaite hohtaa vaaleansinisenä. Laitteen etupuolella huomio kiinnittyy kahteen etukameraan, sillä Sonyn IMX616:een perustuvaa 32 megapikselin pääetukameraa tukee kahdeksan megapikselin laajakulmakamera.

Takapuolelta löytyvien kameroiden puolesta OnePlus Nordissa on OnePlus 8 -puhelimesta tuttu Sonyn IMX586-kennoon perustuva 48 megapikselin pääkamera, jonka aukkoarvo on f1.75. Sitä täydentävät kahdeksan megapikselin laajakulmakamera (f2.25), kahden megapikselin makrokamera (f2.4) sekä viiden megapikselin syvyyskamera (f2.4).

Suorittimeksi OnePlus Nordiin on valittu Snapdragon 765G. Grafiikkasuorittimena toimii Adreno 620, LPDDR4X-keskusmuistia on tarjolla mallista riippuen 8 tai 12 gigatavua ja UFS 2.1 -muistiin perustuvaa tallennustilaa joko 128 tai 256 gigatavua. Testilaitteessa keskusmuistia on li 12 gigatavua ja tallennustilaaa 256 gigatavua.

Akun kapasiteetti on 4100 milliampeerituntia ja pikalataus onnistuu 30 watin teholla.

OnePlus Nordin myyntipakkaus sisältää itse puhelimen lisäksi laturin. Kuulokkeita mukana ei tule, eikä puhelimessa ole 3,5 millimetrin audioliitäntää ylipäätään.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näyttö, olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera ja suorituskyky
  4. Yhteenveto