Uusimmat

Testi: Sony Xperia 1 II -puhelin – Huippuluokan näyttö ja mainio kamera

19.07.2020 10:05 Samuli Herttua, näyttömittaukset Aleksi Herttua

Tänä vuonna lippulaivaluokassa on valinnanvaraa enemmän kuin ikinä ennen, kun entistä useammat valmistajat haluavat pullistella osaamisellaan. Sonyllä riittää aihetta pullisteluun, sillä sen menestyminen AV-puolella sekä kameraosaaminen ei ole mikään salaisuus. Muropaketin Xperia 1 II -puhelimen testi paljasti katetta pullistelulle myös löytyvän, mutta ongelmakohtiakin ilmeni.

Sony antoi viime vuonna puhelinmallistonsa lippulaivalle nimen Xperia 1. Mallissa pyrittiin entistä aktiivisemmin hyödyntämään Sonyn osaamista erityisesti kuvapuolelta.  Nyt tätä tietotaitoa on pyritty ammentamaan entistä enemmän uusimpaan puhelinmalliin, joka tunnetaan nimellä Xperia 1 II eli ”Xperia 1 mark 2”. Ainakin nimeämisessä ollaan otettu mallia kamerapuolelta, sillä ”mark” -nimeäminen on siellä puolella jo tuttua.

Valmistajalta löytyy luottoa tähän Xperia 1 -mallin toiseen, jo helmikuussa ensiesiteltyyn sukupolveen, sillä se on hinnoiteltu lippulaivapuhelimien kalliimpaan päähän 1199 euron hinnallaan. Myyntiin puhelin ehti kuitenkin vasta kesäkuun puolella. Väreinä ovat musta sekä purppura.

Sony Xperia 1 II:n kilpailijoiksi voi mainita lähes kaikki noin tuhannen euron lippulaivaluokan haastajat, joita ovat esimerkiksi Samsung Galaxy S20 -sarja, Huawei P40 Pro, Motorola Edge+, Xiaomi Mi 10 Pro sekä OnePlus 8 Pro.

Puhelimen myyntipakkauksessa tulee mukana puhelimen lisäksi 18 watin tehoinen laturi sekä langalliset tulppakuulokkeet.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, näyttö ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat