Uusimmat

Liikuntakäyttö

06.02.2019 19:00 Ilari Hauhia

Liikuntakäyttö

Lenkillä Amazfit Stratos toimii hyvin. GPS:n mittaama matka on hyvin linjassa älypuhelimen antaman tuloksen kanssa, ja matkan mittaus alkaa suhteellisen nopeasti.

Ranteesta mitattu sykekäyrä on vielä tavallisella tasaisella nopeudella juostulla lenkillä kohtuullisen lähellä, muutaman lyönnin heiton päässä sykevyön antamasta tuloksesta. Harjoituksen alussa optinen sykemittaus saattaa kuitenkin mitata muutaman minuutin ajan leposykettä, vaikka juoksu olisi jo alkanut ja sykkeet nousseet selvästi.

Sen sijaan nopeassa, kovassa ja lyhytkestoisessa harjoittelussa, kuten intervallijuoksussa, lyhyen matkan sprintissä tai kuntosaliharjoittelussa ranteesta mitattu tulos ei ehdi mukaan sykekäyrän nopeaan vaihteluun. Tällaisen harjoittelun sykemittaukseen kannattaakin hankkia sykevyön avulla mittaava sykemittari tarkkuuden takaamiseksi. Sama hitaus vaivaa toki myös lähestulkoon kaikkia ranteesta mittaavia sykemittareita.

Harjoittelunäkymä on jaettu eri sivuille, joista ensimmäiseltä näkee suorituksen keston, hetkellisen ja keskimääräisen juoksunopeuden ja sykkeen. Lisäsivuja voi kelata kosketusnäytön tai kellon keskinäppäimen avulla ja niiltä löytyy tietoa matkan aikana noustusta matkasta, sykekäyrästä sekä GPS:n tallentamasta reitistä. Kaikki tärkeimmät tiedot on onneksi saatu koottua ensimmäiselle sivulle, josta ne voi tarkistaa yhdellä silmäyksellä.

Vesitiiviissä ja upotuksen kestävässä Amazfit Stratoksessa on valmiit profiilit juoksun lisäksi myös polkujuoksulle, pyöräilylle, uinnille, kiipeilylle, triathlonille, laskettelulle, tennikselle, jalkapallolle ja yleiselle liikunnalle.

Urheilusuorituksista muodostuneita mittaustuloksia voi selata jälkikäteen Amazfit Watch -sovelluksen kautta. Mitatut syke- ja nopeuskäyrät piirtyvät helposti luettaville graafeille. Sen lisäksi sovellus kertoo kiinnostavaa ja yksityiskohtaista tietoa muun muassa matkan ylä- ja alamäistä. Myös juostu reitti piirtyy kartalle hienosti. Ajan mittaan sovellus kerää kaikki urheilusuoritukset yhdeksi kalenteriksi, josta käyttäjä voi seurata omaa kehitystään ja harjoitushistoriaansa.

Mikäli jatkuvan sykemittauksen ja push-notifikaatiot pitää päällä, kestää Amazfit Stratoksen akku noin kolmesta neljästä päivään. GPS-käyttöä akku kestää valmistajan mukaan noin 36 tunnin ajan. Testien perusteella akku ei tosiaankaan lopu kesken edes pidemmillä lenkeillä.

Tyhjäksi päässyt akku latautuu täyteen muutamassa tunnissa, mutta kello täytyy asetella telakkaan huolellisesti, sillä aina latauspinnit eivät saa kunnon kosketusta, ja lataus ei silloin ala lainkaan.

Amazfit Stratokseen voi myös ladata musiikkia liittämällä lataustelakan tietokoneeseen ja siirtämällä musiikkitiedostoja urheilukellon neljän gigatavun muistiin. Kun kelloon on yhdistänyt langattomat kuulokkeet, toimii laite tallennetun musiikin kuuntelu hyvin. Ikävä kyllä urheilukellolla ei voi vaihtaa älypuhelimen kautta soivaa musiikikappaletta tai hallita Spotifyn kaltaisia streamaussovelluksia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttöönotto, olemus ja käyttöliittymä
  3. Liikuntakäyttö
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat