UUSIMMAT

Testi | Xiaomi Redmi Note 9 -puhelin – Järkipeli, joka tarjoaa loistavan akkukeston sekä yllättävän hyvän kameran

19.10.2020 20:00 | Ilari Hauhia

Xiaomi on Redmi Note 9 -puhelimessa painottanut juuri niitä osa-alueita, joihin kohtuullisen hintaluokan laitteessa kannattaakin. Redmi Note 9:ssä onkin siis panostettu erityisesti akun kestoon ja verrattain hyvään pääkameraan, eivätkä suorituskyky tai näytön laatukaan jätä kylmäksi puhelimen hintaluokka huomioiden.

Xiaomin ekosysteemiin kuuluu nykyisellään useita eri malleja. Niitä myydään pelkistetymmällä Mi-tuotemerkillä, mutta myös Redmi- ja Poco -mallinimillä. Tällä kertaa kiinalaisyrityksen valikoimasta testiin otettiin Redmi Note 9 -puhelin, joka maksaa suositushinnaltaan Suomessa 249 euroa – joskin sen voi löytää alennusmyynnistä myös hieman halvemmalla.

Puhelimen teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat 6,53-tuumainen, 2340 x 1080 pikselin toimiva näyttö, MediaTek Helio G85 -järjestelmäpiiri sekä mukavan suurikokoinen 5020 milliampeeritunnin akku. Akkua voi ladata 18 watin teholla. Keskusmuistia puhelimesta löytyy neljä gigatavua, ja tallennustilaa on tarjolla 128 gigatavua.

Kameroiden puolesta Redmi Note 9:n ominaisuuksiin kuuluvat 48 megapikselin pääkamera (f1.8), kahdeksan megapikselin laajakulmakamera (f2.2), kahden megapikselin makrokamera sekä syvyyskamera. Etukameran tarkkuus on puolestaan 13 megapikseliä (f2.3) ja se on sijoitettu puhelimen näytön vasempaan ylänurkkaan.

Lisäksi laitteessa on 3,5 millimetrin audioliitäntä, NFC sekä infrapunalähetin. Ohjelmiston puolella Redmi Note 9 hyödyntää Android 10 -käyttöjärjestelmää sekä MIUI 12 -käyttöliittymää.

250 euron hintaluokka on kohtuullisen kilpailtu ja samalla hintalapulla Redmi Note 9:n haastavat muun muassa Motorola Moto G8 Power ja Huawei P Smart Pro.

Noin 200 euron tuntumasta löytyvät esimerkiksi Honor 9X Lite ja Motorola G9 Play. 169 euron hinnalla myydään Xiaomi Redmi 9 -perusmallia. Maksamalla noin 300 euroa voi hankkia esimerkiksi Moto G 5G Plus -mallin. Lisäksi alennusmyyntejä seuraava voi onnistua ostamaan samalla hintaa myös tavallisesti kalliimpia malleja.

Xiaomi Redmi Note 9:n myyntipakkaukseen kuuluvat itse puhelimen lisäksi silikoninen suojakuori, ohjekirjoja, laturi sekä USB-C- ja USB-A-liittimillä varustettu latausjohto.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamerat, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto