Uusimmat

Testissä Apple iPhone 5s

03.12.2013 18:02 Teemu Hynninen

Syksyllä 2012 julkaistun iPhone 5:n jälkeen Applelta oli yhtiölle tyypilliseen tapaan odotettavissa suorituskykyyn ja muihin teknisiin uudistuksiin panostava s-päivitys. Näin kävikin ja yhtiö esitteli maailmalle 10. syyskuuta iPhone 5s:n ja samalla hieman edullisemman iPhone 5c:n, jotka rantautuivat Suomessa kauppojen hyllyille 25. lokakuuta. iPhone 5s säilyttää edeltäjänsä muotokielen ja materiaalit, keskittyen uudistamaan laitetta suurimmaksi osaksi sisältäpäin.

Aikaisempiin s-päivityksiin nähden uusi iPhone 5s sisältää jopa yllättävän paljon uudistuksia. Mukana on pieniä muutoksia ulkoiseen olemukseen sekä täysin uutena ominaisuutena sormenjälkilukija. Väriversioita on lisäksi viilattu ja mukaan on tuotu uutena vaihtoehtona hillitysti toteutettu kultainen versio. Näiden päälle rautaa on viety eteenpäin reippaasta ja Applen omien markkinointipuheiden mukaan seitsemännen sukupolven iPhone on 40 kertaa nopeampi kuin vuonna 2007 julkistettu alkuperäinen iPhone.

Uusi iPhone 5s on Suomessa myynnissä 16, 32 ja 64 gigatavun versioina Space Gray -tummanharmaana, Silver-hopeana ja Gold-kultaisena. Hinta alkaa 699 eurosta ja nousee sadalla eurolla tallennuskapasiteettia lisättäessä. 64 gigatavun variantista joutuu näin ollen maksamaan hurjat 899 euroa.

Sisältö

  1. Testissä Apple iPhone 5s
  2. Tekniset ja ulkoiset ominaisuudet
  3. iOS 7 -käyttöjärjestelmä ja sovellukset
  4. Touch ID -sormenjälkilukija ja kamera
  5. Käyttökokemukset ja loppuyhteenveto