UUSIMMAT

Testissä Apple iPhone 7 ja iPhone 7 Plus: ”Ei mullistavia uudistuksia, mutta pari hyvää lisäominaisuutta”

21.10.2016 07:59 | Juha Kokkonen

iphone-7-models-190916

Apple julkisti uudet kymmenennen sukupolven iPhone-mallit syyskuun seitsemäs päivä ja kauppoihin ne saapuivat runsas viikko myöhemmin 16. syyskuuta. Tutustumme tässä artikkelissa iPhone 7 -mallien teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan sekä suorituskykyyn ja akunkestoon. Uuteen iOS 10 -käyttöjärjestelmään tutustutaan myöhemmin tänä syksynä erillisen artikkelin muodossa.

Alkuvaiheessa etenkin iPhone 7 Plus -mallin saatavuus on ollut rajallista. Uuden iPhone 7:n hinnat ovat 779, 889 ja 999 euroa (32 Gt, 128 Gt, 256 Gt) ja iPhone 7 Plussan vastaavasti puolestaan 919, 1029 ja 1139 euroa. 16 gigatavun tallennustilavaihtoehto on vihdoin tiputettu pois ja pienin kapasiteetti on nyt 32 Gt.

Applen tuoreimmat iPhone-mallit ovat jo vuosia olleet markkinoiden eniten myytyjä älypuhelimia, eikä tarinalle näy edelleenkään loppua. Apple on pitänyt puhelimiensa julkaisusyklin vuoden mittaisena ja myös kaava on jo pitkään ollut sama. Erot edelliseen malliin eivät ole mullistavia, mutta joka vuosi nähdään silti sekä rauta- että ohjelmistotasolla jotain uutta. Olemmekin jo useampana syksynä todenneet, että uudistusten osalta iPhonen päivittämistä vuosittain uuteen ei voi pitää järjellä perusteltuna kannattavana, vaan käyttäjä pärjää vanhalla mallilla mainiosti yhden tai useammankin julkaisusyklin yli.

iphone-7-tarvikkeet-1 iphone-7-tarvikkeet-2

Uudet iPhone 7 -mallit toimitetaan tutun näköisissä pakkauksissa. Pääväriltään valkoisen pahvirasioiden kannessa on kuva sisältä löytyvän puhelimen takakuoresta. Päädyssä on Applen logo ja kyljessä iPhone-teksti. Muilta osin pakkausten anti on hyvin pelkistetty. Mukana toimitetaan puhelimen ohella, pikakäyttöohjeet, takuutiedot, Apple-tarroja, SIM-korttikelkan irrotustyökalu, verkkovirtalaturi (5 V, 1 A), Lightning-liitäntäiset kuulokkeet sekä 3,5 mm kuulokeadapteri puhelimen Lightning-liitäntään.

iphone-7-tarvikkeet-3

Oheistarvikeista mielenkiinto kohdistuu EarPods-kuulokkeisiin, jotka ovat ensi kertaa Lightning-liitäntäiset. Kuulokkeet kytketään siis samaan liitäntään latauskaapelin kanssa, eikä lataaminen ole näinollen mahdollista kuulokkeiden ollessa käytössä. Perinteisellä 3,5 mm liittimellä varustettuja kuulokkeita varten paketissa on adapteri, jolla ne saadaan kytkettyä puhelimen Lightning-liitäntään.

Sisältö

  1. Esittely & pakkaus
  2. iPhone 7 Plus
  3. iPhone 7
  4. iOS 10, Suorituskyky ja akunkesto, Loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat