UUSIMMAT

Testissä Apple iPhone X – Uuden iPhone-aikakauden lupaava alku

01.12.2017 16:00 Juha Uotila

Applen uusi iPhone X -juhlamalli aloittaa iPhone -puhelinten seuraavan aikakauden. Puhelimen uudistettu ulkonäkö ja päivitetty design luovat pohjan tuleville vuosille. Kun pakettiin lisätään Applen tehokkain mobiiliprosessori ja uudet innovaatiot, pitäisi yrityksellä olla käsissään uusi hittipuhelin. Applen uutuus täyttää monta viime vuotista toivetta, mutta jättää myös kysymysmerkkejä uusien ratkaisujen osalta.

Applen syyskuussa julkaistuja iPhone 8- ja 8 Plus -puhelimia pidettiin osittain tylsinä ja jopa varman päälle pelaamisena. Samassa julkaisutilaisuudessa Apple julkaisi iPhonen 10-vuotisjuhlien kunniaksi myös täysin uudistetun iPhone X -mallin.

Applen iPhone 8 -mallisto saatiin Suomeen jo aikaisemmin (jolloin se kävi myös Muropaketin testissä), mutta iPhone X:n ennakkotilaukset käynnistyivät vasta kuukautta myöhemmin eli 27. lokakuuta. Laitteen ensimmäiset toimitukset ovat alkaneet marraskuun alussa.

Tuttuun tapaan uuden iPhone X:n saatavuus oli ensimmäisten viikkojen aikana hyvinkin rajattua, mutta ennakkohuhuista poiketen on tuotantoa pystytty kasvattamaan. Suomessa puhelinta saa monelta jälleenmyyjältä jo parin viikon odotusajalla.

Apple iPhone X on saatavissa kahtena värivaihtoehtona, jotka ovat tumma (space gray) ja hopea (silver). Tallennustilaa on myös saatavilla kahdessa eri kokoluokassa: hinnat alkaen -malli sisältää 64 gigatavua tallennustilaa, ja toisessa mallissa tallennustila kasvaa jo huimaan 256 gigatavuun.

iPhone X:n hinnat ovat juhlamallissa saaneet roiman korotuksen. Halvemman 64 gigatavun tallennustilalla varustetun iPhone X:n hinta on 1179 euroa, ja 256 gigatavun mallista joutuu rahaa latomaan tiskiin 1349 euron edestä.

Muropaketin testattavaksi saapui DNA:n testilainaan tarjoama Apple iPhone X 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla oleva hopeinen variantti. Laitteet toimitetaan tutunnäköisissä pakkauksissa.

Pääväriltään valkoisen pahvirasian kannessa on kuva sisältä löytyvän puhelimen etupuolesta. Päädyssä on Applen logo ja kyljessä iPhone-teksti. Muilta osin pakkausten anti on hyvin pelkistetty. Mukana toimitetaan puhelimen lisäksi pikakäyttöohjeet, takuutiedot, Apple-tarroja, SIM-korttikelkan irrotustyökalu, verkkovirtalaturi (5 V, 1 A), Lightning-liitäntäiset EarPods -kuulokkeet sekä 3,5 mm kuulokeadapteri puhelimen Lightning-liitäntään.

Tutustumme artikkelissa iPhone X -puhelimen teknisiin ominaisuuksiin, uuteen kasvojentunnistukseen, laitteen rakenteeseen, kameraan, suorituskykyyn, akkukestoon ja iOS 11 -käyttöjärjestelmän tuomiin uudistuksiin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Käyttöjärjestelmä ja Face ID -kasvojentunnistus
  4. Kamera
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto