Testissä Asus PadFone 2 – hybridilaitteen toinen sukupolvi

24.01.2013 01:56 | Juha Kokkonen

Asusin ensimmäisen sukupolven PadFone-älypuhelinta saatiin odottaa poikkeuksellisen pitkään, mutta toisen sukupolven mallin kanssa tarina on aivan toinen. TaskuMuro testasi ensimmäisen PadFonen kesäkuun alussa ja laite tuli Suomessa kauppoihin kesäkuun puolivälin jälkeen. Asus ei kuitenkaan jäänyt odottelemaan, vaan pisti uutta putkeen esittelemällä PadFone 2:n lokakuun puolivälissä Milanossa, jossa TaskuMurokin oli paikalla.

TaskuMuro yllättyi erittäin positiivisesti ensimmäisestä PadFonesta, joten odotukset PadFone 2:n suhteen olivat korkealla. Saimme ensimaistiaiset laitteesta jo lokakuussa ja pidimme tuolloin näkemästämme. Nyt on kuitenkin aika tutustua laitteeseen hieman tarkemmin ja katsoa minkälaista kehitystä on tapahtunut ensimmäisen sukupolven versioon verrattuna. Lähtökohdat ovat ainakin hyvät.

PadFone 2 saapui Suomessa kauppoihin joulukuun aikana ja saatavuus on nyt kohtalaisen hyvä. Asus on ilmoittanut laitteen suositushinnaksi näyttötelakan kanssa 799 euroa 32 Gt mallille ja 899 euroa 64 Gt mallille, sekä 699 euroa pelkälle 64 Gt puhelimelle ilman telakkaa. Artikkelin julkaisuhetkellä Muropaketin hintavertailun mukaan 32 gigatavun mallin hinta on edullisimmillaan noin 750 euroa ja 64 gigatavun mallin noin 835 euroa. Pelkkä 64 gigatavun puhelin on puolestaan edullisimmillaan noin 650 euroa.

Tässä artikkelissa tutustutaan PadFone 2:n teknisiin ja ulkoisiin ominaisuuksiin, näyttötelakan toimintaan, kameran kuvanlaatuun, suorituskykyyn ja käytännön kokemuksiin.

 

Sisältö

  1. Testissä Asus PadFone 2 - hybridilaitteen toinen sukupolvi
  2. Pakkaus ja oheistarvikkeet & puhelimen ulkoista tarkastelua
  3. Näyttötelakka & kamera
  4. Käyttöjärjestelmä ja lisäsovellukset, suorituskyky & käyttökokemukset sekä huomiot
  5. Yhteenveto