UUSIMMAT

Testissä Asus Zenfone 4 – Haastaa tutut valmistajat, mutta kovalla hinnalla

05.01.2018 15:00 | Juha Uotila

Asus on parin viime vuoden aikana tunkeutunut yhä vahvemmin Euroopan puhelinmarkkinoille. Zenfone-sarjan kuuluva Zenfone 4 on yrityksen uusin puhelin ylempään keskihintaluokkaan. Se keskittyy enemmän kameraan kuin itse laitteen sisäisiin ominaisuuksiin, ja on varustettu korkeahkolla hintalapulla. Testasimme onko Zenfone 4:lla edellytyksiä valloittaa jalansijaa Suomen jo varsin kylläisillä älypuhelinmarkkinoilla?

Asus julkaisi uuden Zenfone 4 -älypuhelinsarjansa Roomassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa elokuussa. Muropaketti kävi jo tuolloin paikalla ottamassa Zenfone -uutuksista ensikokemukset, ja nyt on aika katsastaa tarkemmin sarjan ylempään keskihintaluokkaan sijoittuva Asus Zenfone 4.

Asus Zenfone 4 maksaa Suomessa 499 euroa. Puhelimen hinta on kohtuullisen kova, ja Zenfone 4 joutuukin taistelemaan kuluttajien rahoista tunnetuimpien puhelinmerkkien kanssa. Esimerkiksi Samsungilta, Huaweilta ja Honorilta löytyy alle 500 euron hintaluokassa useampikin laite.

Zenfone 4 toimitetaan tummanpuhuvassa laatikossa, jonka päällä komeilee Zenfone 4 -tekstilogo. Laatikon päädyt on varustettu Asuksen omalla logolla.

Itse laatikosta löytyy puhelimen lisäksi latausjohto (USB-C), pehmeämuovinen suojakuori, käyttöohjeet, SIM-kortin avaustyökalu, laturi (5V/2A) sekä kuulokkeet. Suojakuoren sisällyttäminen myyntipakkaukseen on aina mukava asia, ja viime aikoina useat valmistajat ovat lisänneet ”yksinkertaisen” muovisuojakuoren omiin pakkauksiinsa.

Käymme tässä testissä lyhyesti läpi laitteen rakenteen, tekniset ominaisuudet, tutustumme laitteen tuplakameraan sekä ajamme laitteelle tutut suorituskykytestit.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto