UUSIMMAT

Testissä Google Nexus 5X

22.12.2015 20:47 | Pekko Lainiala

Google Nexus -malliston tarkoituksena on esitellä kulloinkin julkaistua tuoreinta Android-versiota. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aina kun uusin Android-versio tuodaan saataville, julkaistaan samassa yhteydessä yksi tai useampi Nexus-laite esittelemään sen hetkistä puhdasta käyttöjärjestelmää.

nexus_5x_pressikuva

Tänä vuonna Android 6.0 sai nimekseen Marshmallow’n, ja samassa yhteydessä Google esitteli kaksi puhelinta: 5,7-tuumaisen Nexus 6P:n ja 5,2-tuumaisen Nexus 5X:n. Tuoreimpien Nexus-puhelimien oleellisimmat eroavaisuudet ovat näytön koko (5,2″ vs 5,7″), järjestelmäpiiri (Snapdragon 808 vs Snapdragon 810) sekä ulkoinen rakenne (polykarbonaatti vs alumiini).

Kirjoitushetkellä Nexus 5X:n 16 gigatavun tallennustilalla varustettu malli irtoaa edullisimmillaan noin 470 eurolla, ja kun tiskiin latoo 30 euroa lisää, saadaan kouraan 32 gigatavun malli. Hintaeroa Huawein valmistamaan Nexus 6P:hen muodostuu siis artikkelin kirjoitushetkellä noin 150 euroa.

nexus_5x_pakkaus

Nexus 5X toimitetaan valkoisessa pakkauksessa, jota pitää kasassa irti liu’utettava kuori, johon on painettu puhelimen oletustaustakuvasta muodostettu X-logo. Paketin sisältä löytyy itse puhelimen lisäksi Nano SIM -korttipaikan avaustyökalu, pieni ohjekirjanen, USB Type C -liitäntäinen pikalaturi sekä USB Type C -kaapeli. Huomion arvoista on siis se, että Nexus 6P:stä poiketen laitteen mukana ei toimiteta tiedonsiirtoa varten perinteisellä A-tyypin USB-liittimellä varustettua johtoa laisinkaan.

Artikkelissa tutustutaan laitteen rakenteeseen ja teknisiin ominaisuuksiin, kameran ja kameraohjelmiston laatuun, puhelimen akkukestoon sekä suorituskykyyn ja lopuksi summataan lopulliset tunnelmat laitteesta.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä, Käyttökokemukset ja huomiot, Suorituskyky ja akunkesto
  5. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat