Testissä Google Nexus 6

24.03.2015 02:16 | Juha Kokkonen

Googlella on ollut Androidin 2.1-versiosta asti tapana julkaista uuden päivitysversion yhteydessä myös yksi tai useampia Nexus-nimisiä laitteita, jotka käyttävät Androidin vakioversiota. Viime lokakuun puolivälissä julkaistun Android 5.0 Lollipopin yhteydessä Google julkisti myös Nexus 6 -älypuhelimen sekä Nexus 9 -taulutietokoneen, joista jälkimmäisen testiartikkeli julkaistiin TaskuMurossa helmikuun lopulla. Nyt vuorossa on Nexus 6 -älypuhelin, joka sijoittuu kuusituumaisella näytöllä varustettuna ensimmäisenä Nexus-puhelimena ns. ”phablet”-kokoluokkaan.

Nexus 6 tuli Suomessa kauppoihin pienellä viiveellä juuri ennen joulua. Toisin kuin aiemmilla Nexus-puhelimilla on ollut tapana, ei Nexus 6 ole enää erityisen edullisesti hinnoiteltu, sillä Suomessa sen suositushinta on 699 euroa 64 gigatavun mallille ja 649 euroa 32 gigatavun mallille. Esimerkiksi Nexus 5 oli aikoinaan selvästi vastaavilla ominaisuuksilla varustettuja kilpailijoita edullisemmin hinnoiteltu. Muropaketin hintavertailun mukaan Nexus 6 irtoaa edullisimmillaan 649 euron hintaan 32 gigatavun mallina ja 689 euron hintaan 64 gigatavun mallina, joten suuresti hinta ei ole suosituksista pudonnut.

Tutustumme tässä artikkelissa laitteen ulkoisiin ja sisäisiin ominaisuuksiin, kameraan, käyttökokemuksiin sekä suorituskykyyn. Testikappaleen toimitti omasta varastostaan ystävällisesti lainaksi Verkkokauppa.com.

Nexus 6 toimitetaan nykymittapuulla melko suurikokoisessa ja korkeassa pahvirasiassa, jonka kanteen on prässätty upotuksena suuri numero 6 ja kylkiä koristaa värikkäät puna-violetit kaistaleet. Pakkauksen sisältä löytyy puhelimen ohella käyttöohje- ja takuuvihkoset, micro-USB-kaapeli ja isokokoinen seinälaturi, joka tarjoaa 5 voltin jännitettä 1,6 ampeerin edestä sekä tukee Turbo-latausta 9 ja 12 voltin jännitteellä.

 

Sisältö

  1. Testissä Google Nexus 6
  2. Ulkokuori ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera ja kuvanlaatu, Android Lollipop, Käyttökokemukset ja huomiot
  4. Loppuyhteenveto