Uusimmat

Suorituskyky ja akkukesto

03.06.2018 10:00 Juha Uotila

Suorituskyky ja akkukesto

Suorituskyvyn tutkimiseen oli hyvät perusteet suhtautua optimistisesti. Jo aikaisemmissa tämän vuoden laitteissa nähty Kirin 970 -piiri on osoittautunut tehokkaaksi suorittimeksi, joten mitään yskiskelyjä järjestelmältä ei oletettu.

Honor 10 suoriutuikin jokapäiväisestä käytöstä ilman moitteita, ja järjestelmä pysyi sulavana eikä hidasteluja käytössä näkynyt. Laitteen suorituskykyä testattiin myös muutamalla hiukan raskaammalla pelillä kuten Modern Combat 5:lla. Pitkäaikaisemman pelisession jälkeen laitteen takakansi huomattiin yllättävän kuumaksi, ja jos käytössä oli vielä paketissa tullut silikonisuoja, oli laite jo suojan läpi tuntuvan kuuma. Pelit pyörivät Kirin 970 -prosessorin ja Malin grafiikkapiirin avustuksella hienosti, eikä pelien grafiikoissa tai sulavuudessa ollut havaittavissa ongelmia.

Ajoimme laitteelle myös synteettiset testisovellukset. Vertailupuhelimiksi otimme viime vuotisen Honor 9 sekä samassa hintaluokassa edelleen olevan OnePlus 5T:n.

Androbenchillä testataan laitteen sisäisen tallennustilan kirjoitus- sekä lukunopeuksia. Honor 10 tekeekin selkeän eron viime vuotiseen Honor 9:än, mutta viime syksynä julkaistu OnePlus 5T on edelleen testin selkeä ykkönen. Erot ovat kuitenkin sen verran pieniä, että normaalissa käytössä eroja ei huomaa.

Geekbenchin prosessorin tehoa mittaavassa testissä OnePlus 5T jatkaa edelleen voittokulkuaan selkeästi laskentateholtaan tehokkaammalla Snapdragon 835 -prosessorilla.

Graafista suorituskykyä ja pelisuorituskykyä mittaavat Antutu ja GFXBench-testit osoittavat Honor 10 sisältämän Kirin 970 -piirin olevan kilpailukykyinen viime vuoden Snapdragon 835 -piireihin verrattuna.

Jokapäiväistä käyttöä simuloiva PCMarkin Work 2.0 -testistä Honor 10 selviytyy voittajana pienellä erolla OnePlus 5T -malliin. Erot jäävät jälleen niin pieniksi, että todellista eroa käytössä on mahdotonta havaita.

Javascript-suorituskykyä mittaava Sunspider-testi antaa Honor 10:lle heikoimman tuloksen. Internet-sivuilla JavaScript on edelleen vahvasti käytössä. Tämän testin tulokset ovat selkeitä, ja OnePlus 5T onkin selkeä voittaja, tosin jokapäiväisessä käytössä eroja on tältäkin osalta vaikea huomata.

Honor 10:n sisällä oleva 3400 milliampeeritunnin akku antoi sekin testijaksolle lähdettäessä positiiviset ennakko-odotukset. Testijakson normaaliin puhelimen käyttöprofiiliin kuului nettiselailua, viestittelyä WhatsApp-, Slack- ja Telegram -sovelluksilla sekä muutamia puheluita. Puhelimeen oli asennettu kolme eri sähköpostitiliä, jotka hakivat sähköposteja push-yhteyden yli. WiFi- ja Bluetooth-yhteydet pidettiin jatkuvasti päällä. Puhelimeen oli myös yhdistetty Samsung Gear S3 -älykello.

Normaalin käyttöpäivän jälkeen akkuprosentit tippuivat noin 40–50 prosentin paikkeille. Näytön päälläoloaika oli tuolloin noin kolmisen tuntia. Raskaammalla käytöllä akkuprosentit tippuivat jo 20 prosenttiin, jolloin näyttö oli ollut päällä reilut neljä tuntia. Honor 10:n akkukesto olikin ehkä pienoinen pettymys, vaikkakin erittäin kevyellä käytöllä puhelimella on mahdollista selvitä kahden työpäivän yli.

Ajoimme laitteelle myös Geekbenchin täyden akkutestin, jossa täyteen ladattu akku ajetaan tyhjäksi. Honor 10 jaksoi tässä testissä yhteensä 306 minuutin ajan, jonka jälkeen jäljellä oli yksi prosentti, ja puhelin sammui.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto