Uusimmat

Muotoilu ja käyttökokemukset

07.09.2018 19:00 Osku Kannisto

Muotoilu ja käyttökokemukset

Muotoilultaan Honor Play on modernin pitkulainen ja ohut. Pintamateriaaliksi valittu alumiini on sekä tyylikäs että käytännöllinen ratkaisu. Joskin sen takia puhelin ei voi tukea langatonta latausta, jos sellaista kaipaa. Rehellisesti sanottuna Honor Play näyttää ja tuntuu hintaistaan laadukkaammalta.

Näytön pikselimäärä on 2340 x 1080, mikä jatkaa Full HD -tarkkuutta pituussuunnassa. Näyttö saavuttaa siis 19,5:9 kuvasuhteen. Ruudun pikselitiheys on 409 PPI, joten paljaalla silmällä yksittäisiä pikseleitä on mahdoton erottaa.

Itse näyttö sijoittuu puhelimen etupinnassa hieman keskiosaa ylemmäs. Näytön ylälaitaan on sijoitettu lovi, jossa sijaitsee etukamera ja kaiutin. Sen sivuilla, oikealla puolella näkyy akun varaustaso prosentteina ja kellonaika. Vasemmalla puolella näkyy muun muassa tutut signaalin vahvuudet ja ilmoituskuvakkeet.

Lovi ei häiritse pystykäytössä sovellusten tietojen jäädessä sen alle. Vaakatilassa on oletuksena päällä tila, jossa lovi himmennetään. Tällöin näkymä asettuu nätisti keskelle puhelinta ja molempiin reunoihin jää alle sentin kehys ruudun reunoille. Näytön kulmat ovat vahvasti pyöristetyt. Pyöristys ilmestyy vaakatilassa ohjelmallisesti myös vasempaan laitaan loven ollessa pimennetty, joten näkymä pysyy symmetrisenä.

Honor Playn EMUI 8.2 -käyttöliittymä on rakennettu Android 8.1:n päälle. Se on arkikäytössä sama kuin muissa Huawein ja Honorin puhelimissa. Käytännössä EMUI on käyttökokemusten perusteella Android maustettuna iOS:n helppokäyttöisyydellä. Se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi iOS-siirtyjälle ja lapselle ensipuhelimeksi. Käyttäjätunnistukseen voi hyödyntää sormenjälkeä sekä kasvotunnistusta. Molemmat toimivat erinomaisen nopeasti.

Erikoisuutena Honor Playssa on Game Suite. Sen avulla voi optimoida puhelimen käytöstä pelatessa tarkemmin. Suite on oma sovelluksensa eikä löydy asetuksista, kuten kuvittelisi. Sen listalle lisätään itse halutut pelit, joihin asetusten halutaan vaikuttavan.

Game Suitesta löytyy asetus ”Pelin kiihdytys”, joka lisää optimoi puhelimen suorituskykyä pelatessa – joskin akkukeston kustannuksella. ”Pelaa ilman keskeytyksiä” -toiminnolla saa puhelut ja ilmoitukset pysymään paremmin kurissa pelien aikana.

Äänentoisto on sijoitettu alareunan oikealle puolelle. Se kääntyy puhelimen oikealle puolelle yläreunaan vaakakäytössä. Jotta äänet kuuluvat hyvin, tulee puhelinta pitää kiinni alalaidasta. Jos puhelimen reunat peittyvät käsien sisään, tukkeutuu kaiutin pahasti.

Äänenvoimakkuutta puhelimesta irtoaa uskomattoman paljon, vaikka kaiuttimia on vain yksi ja äänentoisto valitettavasti monoa. Tosin kovimmilla tasoilla varsinkin pelien jo valmiiksi boostattu ääni alkaa helposti särkyä. Äänenpaineesta on kuitenkin kiistaton hyöty musiikkia kuunnellessa, koska ääni kattaa helposti isommankin huoneen.

Kuulokeliitäntä on sijoitettu kaiuttimen peilikuvaksi vasempaan alareunaan. Langallisia kuulokkeita käyttäen puhelin on syytä kääntää puhelimen alaosa vasemmalle puolelle ja tarttua puhelimeen alalaidoista. Tällöin kylläkin takakamerat jäävät oikean käden alle, ja keräävät hikeä ja likaa sormista. Puhelimen sivuun sijoitettu kuulokeliitin olisi ollut parempi vaihtoehto pelikäyttöä ajatellen. Langattomien kuulokkeiden käyttö onkin suositeltavaa, jollei lankaliitännän erikoisominaisuusia välttämättä tarvitse.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Muotoilu ja käyttökokemukset
  3. Kamera ja kuvanlaatu
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat