Uusimmat

Suorituskyky ja akkukesto

07.09.2018 19:00 Osku Kannisto

Suorituskyky ja akkukesto

Honor Play käyttämä Kirin 970 on selkeästi yksi tehokkaimmista suorittimista puhelimen hintaluokassa. Suorituskyky suhteessa hintaan onkin puhelimen vahvuus, joka näkyy selkeästi ajetuista mittauksista.

Play toimitetaan suoraan GPU turbo aktiivisena. Ominaisuus toimii itsestään raudan ja pelien välillä ja pystyy tuomaan lisätehoja pelaamiseen esimerkiksi ennakoinnin avulla. Optimoinnin ansiosta kuvanpäivitys muuttuu vakaammaksi ja jitter pienenee eli pelit rullaavat tasaisemmin ja sulavammin. Lisätehon ohella GPU turbo pyrkii myös säästämään akkua pelatessa.

Todelliset nopeuslisät saa käyttöön vasta, kun peli optimoidaan varta vasten tukemaan GPU Turboa. Tällä hetkellä tuettujen pelien lista on vielä lyhyt, mutta siihen luvattiin loppu vuotena lisää isoja nimikkeitä. Ominaisuuden hyöty ei jää arvailujen varaan PUGB ja Asphalt 9 -pelikokeilujen perusteella, sillä molemmat pelit pyörivät erinomaisesti.

Puhelimen päivittäiskäyttö sujuu varsin ongelmattomasti, eikä käytössä tarvitse huokailla tai odotella turhaan. Valikkojen selauksessa on aavistus viivettä tonnin puhelimiin verratessa, mutta ei mitään ongelmaa. Ruutujen selaus tarvitsee lähes koko ruudun leveyden mittaista sormiliikettä, mikä vaati totuttelua.

Muropaketin testeissä puhelimelle asennettiin runsaasti eli pelejä, kuten PUBG, Asphalt 9, Hill Climb 2 ja Angry Birds. Puhelimen käytännön suorituskyvystä ei juuri negatiivista sanottavaa ole. Grafiikat ovat näyttäviä ja pelit pyörivät nikottelematta, joten tältä osin puhelin on nimensä veroinen ja erittäin tervetullut uutuus tähän hintaluokkaan.

Honor Play mitattiin tutut testit suorituskyvyn tarkempaa tarkastelua varten. Sen rinnalle valittiin samasta hintaluokasta Honor 10 ja Nokia 7 plus. Lisäksi puhelinta on mielenkiintoista verrata hinta-tehosuhteeltaan hyvään OnePlus 6:een, joka tosin on selkeästi Honor Playta kalliimpi.

Honorin massamuistin käsittely toimii ihailtavan nopeasti. Erityisesti satunnainen kirjoitusnopeus on erinomainen eikä muutenkaan muistinkäsittelyssä ole mitään ongelmia.

Suorittimen nopeutta mittaavassa Geekbenchissä on yllättävä havaita merkittävä parannus Honor 10:n mittaustuloksiin. OnePlus 6 Snapdragon 845-piirillään on kuitenkin ylivoimainen. Nokia (Snapdragon 660) on hieman heikompi.

Graafisessa suorituskyvyssä Honor Play on lähes identtinen Honor 10:n kanssa. Nokia jää selkeästi kaksikon taakse. OnePlus 6 on vastaavasti selkeästi parempi.

Yleistä suorituskykyä mittaavassa PCMarkissa Playn tulos on erittäin vahva ja ero Honor 10:een ja varsinkin Nokiaan selkeä. Mielenkiintoisesti Play myös peittoaa vertailun ulkopuolelta Huawei P20 Pron ja OnePlus 5T:n.

Javascript- ja samalla nettiselausnopeutta mittaavassa Sunscript-testissä (ms, pienempi tulos parempi) Honor Play pärjää keskinkertaisesti. OnePlus 6 on selkeästi muuta joukkoa nopeampi.

Suorituskykymittausten perusteella Honor Play on selkeästi oman hintaluokkansa tehokkaimpia ja peleihin parhaiten soveltuvia puhelimia. Käytännön lisäbonuksen suorituskykyyn tuo puhelimen GPU Turbo, jos peli sitä tukee. Tulosten perusteella Snapdragon 845 on kuitenkin vielä askeleen edellä – toki toistaiseksi vielä myös puhelinten hinnoissa.

Honor Play 3750 milliampeeritunnin akku on kapasiteetiltaan kookas, mikä on puhelimen pääkäyttötarkoitusta, eli pelaamista, ajatellen järkevä ratkaisu. Isosta akusta huolimatta puhelin on saatu pidettyä erittäin ohuena ja taskuun hyvin mahtuvana.

Akun käytännön suorituskyky on tavallisessa, kevyessä käytössä kaksi vuorokautta. Aktiiviset pelaajat ja somettajat voivat kuitenkin varautua lataukseen päivittäin – ehkä jopa useammin, koska pelaaminen puhelimella sujuu sen verran mukavasti.

Geekbenchin akkumittauksissa Honor Play ei pärjännyt aivan toivotusti. Jatkuvalla rasituksella, näyttö himmennettynä akkukesto jäi noin kuuteen ja puoleen tuntiin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Muotoilu ja käyttökokemukset
  3. Kamera ja kuvanlaatu
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat