Uusimmat

Käyttökokemukset

31.01.2019 19:00 Osku Kannisto

Käyttökokemukset

View20:n päivittäinen käyttö sujuu mainiosti. Puhelin pysyy hyvin kädessä isosta koostaan huolimatta. Kiiltävä takakannen pinnoite ei ole liukasta vaan pitää hyvin sormenpäät paikallaan. Virtanäppäin ja äänenvoimakkuussäätimet on sijoitettu oikean peukalon luo. Sileästä vasemmasta laidasta ei löydy kuin SIM-korttipaikat. Muistikortille ei ole paikkaa.

Sormenjälkitunnistin on jätetty tutulle paikalleen puhelimen taakse. Tunnistin toimi luotettavasti ja ripeästi. Puhelimessa on myös kasvojen tunnistus, mutta sitä ei ole tehostettu syvyyskameralla. Se ei siis toimi kovin hämärässä, eikä luotettavuudeltaan vastaa sormenjälkeä.

Iso näyttö on selkeästi käytettävyyden ehdoton kohokohta. Pystynäyttöön mahtuu mukavasti some-palvelun kuvia ja tekstiä. Toisaalta ison kuvan parissa viihtyy mielellään myös pelaamassa ja videoita katselemassa. Ison näytön kanssa Android 9.0 -version painikkeeton eleohjaus toimii mainiosti, joten siihen kannattaa ehdottomasti totutella.

Käyttöliittymänä Androidin päällä on nyt Honorin oma Magic UI versio 2. Tietoturvapäivitykset olivat tuoreella tasolla, sillä testipuhelimessa päivitys edusti tasoa 1. tammikuuta 2019. Käyttöliittymä on hyvin yksinkertainen, joskaan sen viriteltävyys ei edusta Android-puhelimien eliittiä.

View20:n etukameran näyttöreikä sijaitsee mukavasti info-rivin vasemmassa laidassa, joten siihen ei varsinkaan pystykäytössä tule kiinnitettyä huomiota. Vaakakäytössä kolo jää näppärästi vasemman käden peukalon alle tai ainakin huomaamattomasti ruudun vasempaan alareunaan.

Näyttö ei ole AMOLED vaan perustuu LCD-tekniikkaan. Katselukulmissa ei ole huomauttamista. Värit ja kontrasti toistuvat viistosuunnistakin katsellessa hyvin. Kontrasti ja varsinkin mustan taso ovat vakuuttavat, joten kuvia ja leffoja katselee mielellään.

Äänentoistossa luotetaan edelleen monoääniin. View20:n kaiutin on sijoitettu puhelimen alaosaan. Ongelmana on lähinnä vaakakäyttö, jolloin varsinkin tukevassa otteessa kaiutin jää sormen alle ja äänentoisto tukkeutuu.

Äänenpainetta on runsaasti, mutta kaiuttimen ääni on hyvin pistävän diskanttivoittoinen. Elokuvia katsellessa ja pelatessa ongelmista pääsee parhaiten eroon langattomilla kuulokkeilla.

Honor ei ole luopunut 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä. Se löytyy puhelimen päältä. Paikka on hyvä, kun puhelinta pitää taskussa musiikkia kuunnellessa ja toimii myös esimerkiksi autolaturiin asettaessa. Vaakatilaan siirtyessä kuulokejohto asettuu toki ikävästi tielle, ja estää osaltaan tukevan otteen saamisen.

Suorituskyky on huippuluokkaa eikä nopeuseroa edes tuhannen euron puhelimiin pysty arkiaskareissa havaitsemaan. Sivujen rullaus, sovellusten käynnistys ja moniajo toimivat View20:lla mallikelpoisesti ruhtinaallisen muistin ja ripeän suorittimen siivittäminä.

Puhelin tukee GPU Turbo 2.0 -pelinkiihdytystä. Tekniikka pyrkii maksimoimaan pelin pyöritysnopeuden sekä tasaamaan sen, jotta notkahduksilta vältyttäisiin ongelmatilanteissa esimerkiksi ennakoimalla Lisäksi se säästää virtaa pelatessa, jotta akkukesto olisi mahdollisimman kattava. Parhaimmillaan GPU Turbo on sitä tukevissa peleissä, joiden lista on luvattu kasvavan lähitulevaisuudessa.

Jäähdytys on toteutettu nestejäähdytyksellä. S-kirjaimen muotoinen putki siirtää lämmön pois suorittimelta tasaisesti koko puhelimen pinnalle. Testeissä puhelimen lämpenemisessä ei havaittu ongelmia eikä pelit nykineet, mikä viestii ratkaisun toimivuudesta myös käytännössä. Kaiken kaikkiaan View20 on erinomainen pelipuhelin testipelailujen perusteella. Honor tekee myös yhteistyötä isojen pelintekijöiden kanssa, tarjoten esimerkiksi oman skinin Fortnite-pelaajille.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto